Türkiye genelinde dün sabah saatlerinde eş zamanlı başlatılan,  “Zincir” adı verilen operasyonda, içeni  öldürecek etkiye sahip, binlerce bidon sahte alkol ele geçti.   
Çaankkale'yi de kapsayan operasyon  7 il Merkezli olarak başladı, öceden tespiti edilen adreslere dalga dalga yayılıp, Türkiye genelinde gerçekleşti.

ÖLÜM SAÇAN ÜRETİME,
'ZİNCİR' OPERASYONU!...

 KOM ekipleri belirledi, ölümcül üretimle alakalı tüm adresler çökertildi.
Polis, Türkiye genelini kapsayan, 'Zincir' adı verilen operasyonla sahte alkol üretip, insan hayatını hiçe sayan suç guruplarını tek tek enseledi.
Dün sabah saatlerinde eş zamanlı başlayan operasyon, Çanakkale'de üç adres dahil, ülke genelini kapsadı. Toplamda, 641 adreste gerçekleşen operasyon kapsamında, binlerce bidüon sahte alkol ele gçeti.
Alınan bilgiye göre, operasyon gerçekleşen bazı adreslerde, haklarında önceden gözaltı kararı bulunan  178 şüpheliye de ulaşıldı.

"KARGO  İLE 'ÖLÜM' SEVKİYATI!..."

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM), Ülke Genelinde Zincir Operasyonu Başlattı.
Dün sabah, eş zamanlı başlayan oyperasyon kapsamında, Çankakale'de de üç adrese baskın yapıldı.
Ürettikleri sahte alkolü kargo yoluyla piyasa sürdüğü belirlenen  suç gruplarına yönelik başlatılan operasyon, dün gün boyu sürdü
“Zincir” isimli operasyon,  7 il başta olmak üzere ülke genelinde 641 adreste gerçekleşti.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM)  Daire Başkanlığı insan sağlığını tehdit eden, devletin vergi kaybı yaşamasına neden olan kaçak/ sahte içkiye yönelik operasyonlarına dün de devam etti.
KOM birimlerince 2022 yılı ilk 8 ayında gerçekleştirilen toplam 1.113 operasyonda, 778.166 litre ile 275.923 şişe kaçak/sahte alkollü içki ele geçirilmişti.
Kaçak /sahte içkiye yönelik operayonlarını aralıksız olorak sürdüren KOM Şubesi,   113 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesini de bu çalışmaları sırasında deşifre etmişti.
Operasyonlar sayesinde,  yaklaşık 400 Milyon TL vergi kaybının da önüne geçildiği  bildirildi. . KOM birimlerince, yasa dışı alkollü içki ve alkol üretim sürecinde suç gruplarının; Temin etmiş oldukları hammaddeleri damıtma kazanları ile damıtarak elde ettikleri alkolleri aroma verici kimyasal maddeler ile karıştırarak, sahte alkollü içki ürettikleri, bazı suç gruplarının ise üretmiş oldukları etil alkolü yüzey temizleyici/dezenfektan adıyla ya da üzerinde hiçbir ibare bulunmayan ambalajlarla kargo yolu ile alıcılara ulaştırıldığı tespit edildi.
Sahte alkollü içki üretiminin yanı sıra suç gruplarının kaçak alkollü içkileri yurt dışından sokarak, ülke içerisinde satışını gerçekleştirdiklerinin belirlenmesi üzerine dün harekete geçildi.
ÜRETİM VE ULAŞIM ZİNCİRİ DE DEŞİFRE OLDU
İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel MÜdürlüğü, Kaçak/sahte alkol ile alkollü içkinin üretiminden tüketiciye ulaşımına kadar oluşan zincirin deşifre edilmesi amacıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı birimlerince uzun süreli takip gerçekleştirildiğini, bu  takip sonucu 7 ilde faaliyet gösteren 9 suç grubunun deşifre edilerek, yasa dışı üretim, tedarik ve dağıtım zincirinin de bu sayede  ortaya çıkartıldığını duyurdu.
Kaçak üretim alkolün tüketilmesinin,  ölümlere sebebiyet verdiğine dün bir kez daha  dikkat çekildi.
Cuma Deren