Suç İşlemek Amacıyal Örgütleştikleri belirlenen, "Silahla Yağma, Nitelikli Tehdit, Kasten Yaralama, Hakaret, Mala Zarar Verme" suçlarını işleyen 12 zanlı, kıskıvrak yakalandı.
'Barlar Sokağı' olarak bilinen, Fetvane sokağı Harlem'e çevirmeye kalkışan, gündüz vakti işyeri kurşunlayıp, kısa sürede yakayı ele veren zanlılar,   Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM)'nün alkışmlatan operasyonu ile çökertildi.
BU NE RAHATLIK..?
GÜVENLİK KAMERASINA ALDIRMADAN,  MEKAN KURŞUNLADILAR...
Fetvane sokak üzerinde bir işyerinin önünde duran ve içinde 4 kişinin bulunduğu araçtan inen bir kişi, 'Taktical' diye isimlendirilen, Askeri tüfek uzun namlulu silah görünümlü  otomatik av tüfeğini hiç bir şeyden çekinmeden ateşledi. Ard arda tetiğe basan zanlı şarjör boşalttı. O anlar, sokak üzerindeki bir işyerine ati güvenlik kamerası tarafından an be an kayda geçti.
-------------------------------------
SEN MİSİN HUZUR BOZAN
KOM ŞUBE, ŞAMARINI ÇEKTİ,
12 ZANLI KISKIVRAK EDİLDİ. 
-------------------------------------
Huzur bozanlara, Çankakale polisi geçit vermedi. Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmaya yeltenen, gübe gündüz mekan kurşunlayan zanlılara, KOM şubesi şamarını çekti.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü,  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, geçtiğimiz hafta sonu, sabah saatlerinde, güvelik kameralarına aldırmadan, işyeri kurşunlayan zanılları kısa sürede yakaladı. Ardından da alkışlatan bir operasyona imza attı. 
'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma,  Yönetme Ve Üye Olma' savıyla  başlatılan operasyon kapsamında, 'Suç Örgütüne Yarar Sağlamak Maksadıyla Birden Fazla Kişiyle Birlikte Silahla Yağma, Nitelikli Tehdit, Kasten Yaralama, Hakaret, Mala Zarar Verme' suçları işlediği belirlenen 12 zanlı, ikamet adreslerinde tek tek gözaltı edildi. 
Emniyet Müdürlüğü, kamuoyunu konuya ilişkin bilglendirdi. Açıklama metninde; Cumhuriyet Başsavcılığı talimatlariyla,  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin,  organize suç örgütüne yönelik çökertme operasyonunu başarıyla tamamlandı"
OPERASYONA İLİŞKİN DETAYLAR...
İl Merkezinde faaliyet gösteren,  BARLAR SOKAĞI diye bilinen Fetvana sokuk bölgesinde bulunan,  eğlence merkezlerinde, 12 zanlının  beraber hareket ettikleri, cebir ve şiddet kullanarak bu eğlence sektöründe hizmet ve işletmecilik faaliyetlerini sürdüren  işyerleri ile şahıslar üzerinde yağma suçlarına konu eylemler içerisinde olmalarının alaşılması üzerine, KOM şubesini harekete geçirdi.
12  şüpheliye yönelik, 22 Mart günü,  Eş Zamanlı Planlı Operasyon düzelendi. İkametleri aranan ve gözaltına alınan zanlılar,dün sabah saatelrined  adli makamlara sevk edildi.
Erdem Sürek