Geçtiğimiz Hafta’nın son gününde etkili olan kar yağışı sonrasında buzlanan yollarda kazalar yaşandı. Biga İlçesinde de  yolların buzlanması nedeni ile iki ayrı kaza yaşandı.

Cuma günü etkili olan kar yağışı sonrası hafta sonu yaşanan soğukta yollar buz pistine dönerken kazalar da art ada geldi.  Yollardaki buzlanma nedeni ile  Biga ilçesinde iki ayrı kaza yaşandı. Dün sabah saatlerinde Biga İstikametini kullanan bir yolcu otobüsü, Doğtaş önünde  buzlanma nedeniyle yoldan çıkarak direğe çarptı. Can kaybı ve yaralının olmadığı kazada  yolcular panik anlar yaşadı.  Kısa süre trafiğe kapatılan yol, aracın çekilmesi ile yeniden trafiğe açıldı.

Çöp Kamyonu Vatandaşa Çarpmamak İçin Kaza Yaptı
Biga İlçesinde bir başka kaza ise Hamidiye Mahallesinde yaşandı. Hamdibey Mahallesi'nde Cumartesi Pazarı'nın kurulduğu bölgede buzlanma nedeniyle yaşanan kazada Biga Belediyesi'ne ait bir çöp kamyonu ve 3 araçta maddi hasar meydana geldi. Görgü tanıklarının iddiasına göre buzlanma nedeniyle düşen bir vatandaşa çarpmamak için frene basan çöp kamyonu sürücüsü, park halindeki bir araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle park halindeki iki araçta hasar meydana geldi. Yoldan geçen bir diğer araç da buzlanmanın etkisiyle duramayıp çöp kamyonuna çarptı.

Şerife Erdem