Geçtiğimiz Cuma günü etkili olan kar yağışı sonrasında hafta sonu yaşanan soğukta yollar buz pistine döndü.  Ayvacık İlçesinde buz pistine dönen yolda bir kaza yaşandı. Buzda kayan araçta bulunan bir kişi de yaralandı.

Haftanın son gününde yağan kar yüksek kesimleri beyaza bürürken ardından gelen soğuk da hayatı dondurdu.  Yolların da buz tutması ile seyahatler güçleşti.  Sürücüler dikkatli olsa da hafta sonunda yaşanan soğukta  buz pistine dönen yollarda  bazı kazalar da yaşandı. Yaşanan kazalardan bir tanesi  de Ayvacık Köyüne bağlı Güzelköy’de yaşandı.   Ayvacık ilçesinin Güzelköy yolu üzerinde bir araç kaygan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı. Kazada araç içerisinde bulunan S.G yaralandı. Yaralının durumu ağır olmazken sürücülerin de soğuk havada dikkatli olmalarına yönelik gerekli mercilerde de sık sık uyarılar yapıldı.

Kaza Sonrasında Tuzlama
Ayvacık İlçesinde Karın etkili olduğu Güzelköy’de Kar sonrasında yolların buz pistine dinmesi ile  kazalar yaşanmıştı. Meydana gelen kaza sonrasında vatandaşların ihbarı ile İl Özel İdaresi Ekibi yolda tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Yolda yapılan tuzlanma ile buzlar çözüldü.
 
 Cuma Deren