Geleceğe nefes oluyoruz sloganı ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında gerçekleştirilecek fidan dikimi ile 2021’in sonuna kadar Türkiye’de 252 milyon,  Çanakkale’de 8 milyon 73 bin fidan dikilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığınca Türkiye genelinde gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü "11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan, Yarın Nefes" programı çerçevesinde bu yıl da fidan dikimleri gerçekleştirilecek. ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak amacı ile bu yıl da 11 Kasım’da gerçekleştirilecek olan fidan dikimlerini il  ile paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye genelinde 252 Milyon fidanın dikileceği 2021 yılı sonuna kadar Çanakkale’de de 8 Milyon 73 bin fidan dikileceğini belirtti.

Bakan Pakdemirli Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda “2021’in sonuna kadar Çanakkale’de 8 milyon 73 bin, tüm Türkiye’de ise 252 milyon fidan dikerek Geleceğe Nefes oluyoruz. Sizleri de 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde şehrinizdeki fidan dikim alanlarına davet ediyoruz” dedi.

İsmail Şen