Ata sporlarından biri olan Güreş Geleneğini Bayramiç’e kazandıran ve bu yıl ilki gerçekleştirilen 1’inci Bayramiç Mehmet Akif Ersoy Yağlı Güreşleri gerçekleştirildi. Güreşlerin Başpehlivanı İsmail Koç Olurken altın kemeri de alan isim oldu.

Ata sporu olan yağlı güreş geleneğini Bayramiç’te yaşatmak amacı ile bu yıl ilki Bayramiç Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 1’inci  Bayramiç Mehmet Akif Ersoy Yağlı Güreşlerinde Başpehlivanlar ve sporcular kol bağladı. İsmail Balaban, Ali Gürbüz, İsmail Erkal, İsmail Koç  gibi bir çok baş pehlivanın yer aldığı er meydanında güreşçiler kıyasıya mücadele etti.  Kortej eşliğinde er meydanına giriş yapan pehlivanlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından  er meydanında kol bağladı.  Güreşlerin başında Gelecek sene yapılacak yağlı güreşlerin ağası seçimleri yapıldı. Yapılan açık arttırma ile  Gelecek sene yapılacak güreş ağası Lütfi Çakmak seçildi.
Öğleden sonra kıspetlerini bağlayarak er meydanına çıkan baş pehlivanlar kıran kırana mücadele etti.  Gün boyu süren mücadelenin sonunda İsmail Koç, Şaban Yılmaz, Ali Gürbüz ve  ve İsmail Erkal son dörde kaldı. Son dördün galibi İsmail Koç ve Şaban Yılmaz arasında oynanan Final Müsabakasının galibi  İsmail Koç olarak altın kemerin sahibi oldu. Güreşlerde  Ali Gürbüz ve İsmail Erkal ise üçüncülüğü paylaştı.
 
 İsmail Şen