İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerinde yaşanan kriz ile kaynayan kazana dönen CHP’de İl Başkanı için tabandan istifa çağrıları gelmeye başlarken, Nejat Önder’in hamlesi sonrası AK Parti İl Başkanı Naim Makas da bir Basın açıklaması yaparak süreci değerlendirdi. Hedefinde CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural olan AK Parti İl Başkanı Naim Makas,  yaşanan bu durumun muhalefetten kopuşu hızlandıracağını, yerelde ve genelde istifaların devam edeceğini belirterek, CHP İL Başkanı Metin Ümit Ural’ın, Seçim’de Nejat Önder’e oy veren CHP’li üyenin peşine düşeceğine partisine sahip çıkmayı tavsiye etti. Ak Parti İl Başkanı Makas, Ayrıca istifası istenen Ural’ın görevde kalması kendilerini memnun edeceğini belirtti.

Çanakkale siyasi Tarihinde uzun süre konuşulacak olan Nejat Önder’in hamlasine İlişki dün AK Parti İl Başkanı Naim Makas da bir açıklama yaptı. Makas’ın hedefinde CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural
vardı. AK Parti İl Binasında gerçekleştirilen Basın açıklamasında Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı, Gençlik Kollları Başkanı Alperen Uysal ve Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu. Konuşmasının başında yaşanan sürece değinen AK Parti İl Başkanı Naim Makas “Kamuoyunun da bildiği üzere, salı günü İl genel Meclisi’nin başkanlık seçimi yapıldı. Öncelikli olarak meclis başkanlığı seçiminin Çanakkale’miz ve İl Genel meclisimiz açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Meclis başkanlığı seçimlerine, partisinden istifa ederek bağımsız aday olan, neticesinde seçimi kazanan ve an itibariyle de AK Parti’nin bir üyesi bir ferdi olan, İl Genel Meclisi Başkanı ve AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Nejat Öner Bey’i, kalbi duygularımla tebrik ediyor ve görevinde başarılar diliyorum. Ayrıca süreçteki duruşlarıyla, Cumhur İttifakının tüm İl Genel Meclisi Üyelerine de hassaten sizlerin huzurunda tekrardan teşekkür etmek istiyorum.

Bu Durum Muhalefetten Kopuş Sürecini Hızlandırmıştır
AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Nejat Önderin bu hamlesinin Muhalefet partisinden kopuşları hızlandıracağını belirterek “Çanakkale siyaseti ve partimizin siyasi politikaları açısından önemli gördüğümüz bu gelişme; kamuoyunun gözleri önünde adeta gerçekleri bir kez daha ortaya sermiştir. Politikaları karalama üzerine, anlamsız ve karşılıksız eleştiriler üzerine kurulu bu zihniyetin geldiği nokta, artık
muhalefet partisinden kopuş sürecini adeta körüklemiştir” dedi.

CHP İl Başkanına Tavsiyemiz Partisine Sahip Çıksın
Nejat Önder ile ilgili geçtiğimi gün basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Metin Ümit Urala da tevsiyelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Naim Makas “Nejat Bey’i kalbi duygularımla kutluyorum. Nejat Bey, günümüz Türkiye’sinde CHP’nin geldiği noktayı, kamuoyunun gözleri önüne seren, açık yüreklilikle ‘kral çıplak’ diyen vatanperver bir Çanakkaleli hemşerimiz. Birileri bundan epeyce rahatsız olmuş olmalı ki, yaşanılan bu hadiseden ders çıkarmak yerine; suçlu bulmanın, hedef saptırmanın derdine, kısacası kendi derdine düşmüştür. CHP İl Başkanı bize laf yetiştireceğine, ihaleyi birilerine bırakmakla uğraşacağına, CHP İl Başkanına tavsiyemiz  partisine sahip çıksın. Apaçık ortada, CHP’ye kerhen oy veriliyor. Verilen kerhen oyların, şımarıkça ve hoyratça istismar edildiğini de vatanperver CHP’liler istifalarıyla ispat etmektedirler” dedi.

CHP’nin Eski CHP Olmadığı Tescillendi
CHP’nin eski CHP olmadığı yaşanan istifalarla tescillendiğini belirten AK Parti İl Başkanı Naim Makas, yerelde ve genelde bu istifaların da devam edeceğini belirterek “CHP’de uzun yıllar siyasetin tozunu yutmuş, Merkez İlçe Başkanlığı yapmış, İl Başkanlığı yapmış, 40 yıllık bir siyasi karakter partisi CHP’den ayrılıp AK Partiye geçiyorsa,  %60 oy aldığın yerelde, iktidar olmana rağmen insanlar partisinden istifa ediyorsa , CHP’nin eski CHP olmadığı şüphesiz tescillenmiş demektir. Yalnızca yerelde mi? Tabi ki hayır. Geçtiğimiz süreçlerde, CHP’nin Genel Merkez Yönetimi’nden 7 milletvekili istifa etti, bakın burada da istifa var. CHP’yi Muharrem İnce’den dinleyin, CHP’yi Nejat Bey’den dinleyin, gaynı gerekçeleri göreceksiniz. Göreceksiniz bu istifaların devamı da gerek genelde, gerekse yerelde  gelecek.  Çünkü CHP Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilkeleriyle kurulan CHP değildir.
Ve ben bu durumdan rahatsız olan herkesi açık açık AK Parti’ye davet ediyorum” dedi.

CHP İl Başkanının Görevde Kalması Bizi Memnun Eder
CHP İl Başkanına Yapılan İstifa çağrılarına da değinerek, Metin Ümit Ural’ın görevde kalması kendilerini memnun edeceğini belirten AK Parti İl Başkanı Naim Makas “Basında çıkan birtakım haberlere de değinmek istiyorum. CHP İl Başkanına sesleniyorum; Nejat Önder sizin yaptığınız gibi günlük kiralık vekil transferi değil.  Nejat Önder; partisini, 84 milyonun önünde onuruyla, duruşuyla ve gerekçeleriyle bırakıp geldi. CHP'de hala Genel Başkan Yardımcılığı yapan Mehmet Bekaroğlu zamanında Saadet Partisi'nden istifa edip CHP'ye geçmedi mi? Abdullatif Şener CHP'ye geçmedi mi? Cihangir İslam, daha yeni Saadet Partisi’nden CHP'ye geçmedi mi? Sn. Ural Neden onlara hain demedin? Bu denli yönetilemeyen bir tabloya karşı İl Başkanı’nın hala görevine devam ediyor olması CHP’nin tabanında yaşadığı sıkıntıların yanı sıra yönetici kademelerinde de olduğu gösteriyor. Fakat biz CHP İl Başkanından memnunuz, kalabilir bence Ayrıca Sn. Ural’ın demagoji yeteneğine hayranım. Yahu ne alakası var oy veren seçmenin iradesine ihanetle. İşte bir örnek daha; seçmenin iradesini top yekûn kendi tekeline alan CHP, hiçbir zaman, hiçbir şekilde muktedir olamayacak ve kendi seçmenini tabiri caiz ise kandırmaya devam edecek” dedi.

Meseleyi Anlamak Yerine Oyu Kim Verdi Derdine Düşmüş
İl Genel Meclisi Başkanlığında yapılan oylamada yaşananlara da değinen AK Parti İl Başkanı Makas “Ayrıca değerli arkadaşlar bu süreç, İl Genel Meclisi’ni kendi partilerinin yönetim kurulları zannedip; kredi, borçlanma, bütçe vs. gibi birçok konuda saçmalayanlara bir tokattır.

Fakat biz böyle yapmayacağız. Şehrin ihtiyaçlarını önceleyen, yatımlarının önünü açan bir anlayışla AK Parti grubu olarak yatırım önünü açan  İl Genel Meclisi’ndeki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bunlarla beraber komik bulduğum bir durum var; biliyorsunuz seçim 16’ya karşı 17 oyla bitti, bixzim bir İl Genel Meclisi Üyemiz Kovid olduğu için salonda yoktu.  Onun için sayımız azdı. Bu duruma karşın  CHP ise her zamanki gibi yaşanan bu hadiseden ders çıkarmak ve meseleyi anlamak yerine, oyu kim verdi derdine düşmüş. Oy veren CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi’ni CHP İl Başkanı’na niye sormuyorsunuz? İnsan üyesini bilmez mi? Ayrıca seçime girmeden önce grubuna ‘cep telefonları ile herkes oyunun resmini çekip atsın’ diye talimat veren CHP İl Başkanı değil mi? Aman sakın bir yerlerde anlatmayın, CHP’nin demokrasi anlayışına gölge düşer” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Cuma Deren