Geçtiğimiz günlerde Genç MÜSİAD Çanakkale İl Başkanı olan Salih Can Eriş, Genç MÜSİAD ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. MÜSİAD’ın çalışma alanının çok geniş olduğunu ve her sektörden üyelerin olduğunu belirten Eriş, Üyelerin üretimini arttırmak için tüm imkanları kullanacaklarını belirtti.  Yapılan yatırımlara da değinen Genç Başkan Eriş, inşaat sektörü gibi kısa vadeli işlere değil istihdamı sürdürebilecek uzun vadeli işlere yatırımın yapılması gerektiğini söyledi.

Hem Türkiye genelinde hem de Çanakkale’de yarattıkları işlerle istihdam, ürettikleri ürünlerle Türkiye ekonomisine büyük katkı sunan MÜSİAD’a bağlı iş insanları, pandemi döneminde de yatırımlarını sürdürdü. Tecrübeli iş insanlarının yanı sıra Genç İş Adamlarının da değer gördüğü MÜSİAD’ta hedefler her geçen yıl büyüyor. Çanakkale MÜSİAD’ın genç üyesi olan Salih Can Eriş geçtiğimiz günlerde Genç MÜSİAD Başkanı olarak seçilmişti. Görevine başlayan Genç Başkan yapacağı çalışmaları değerlendirdi.  Başkan Eriş yaptığı açıklamadaBen 24 yaşındayım, genç Müsiat’ımızın en geç üyelerinden biriyim. Genç yaşta bir koltuğa oturmak benim için hiçbir şey ifade etmiyor, ancak Genç Müsiad gibi, ülkemizin girişimcilik ve iş anlamında en yaygın gençlik teşkilatında yer almak, Çanakkale'mize ve güzel ülkemize faydalı işlerde bulunmak benim için gurur verici. Bu bağlamda eğitim de aldığımız teorik bilgileri elimizde taşın altına koyarak, sahada ve üretime pratiğe dökmek biz gençlerin en büyük görevi olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
 Kaynaklarımızı Bir Kerelik Değil Sürekli Olan İşlere Yatırmalıyız
Genç MÜSİAD Başkanı Salih Can Eriş, ekonomide süreklilik sağlayacak yatırımlar yapılması gerektiğini de belirterek “Ülke olarak zor ve dinamik bir coğrafyada olduğumuzu kabul etmemiz gerekir. Fakat, fırsatlarımızda var. Geçmişte yaptığımız hataları gidererek önümüze bakmak istiyoruz. Artık kaynaklarımızı inşaat gibi bir kerelik Konut yapıma değilde, devamlı üretim sağlayacak devamlı istihdam sağlayacak, devletimizin de yeni ekonomik reformlarıyla yatırımlarımızı gıda Sanayi ve teknoloji ürünlerine yaparak hane halkımızın refahını artırabileceğimizi düşünüyorum  Ben şahsi olaraktan şirketimizin ikinci kuşak temsilcisiyim, herkes ne yazık ki bizim kadar diğer arkadaşlar şanslı olamayabiliyor rahmetli babamda sıfırdan gelmiş çalışkan bir insandı, genç arkadaşlarımla birlikte yapacağımız işleri çabalayarak inanarak akıl ve bilimle yaptığımız taktirde her alanda başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

Üyelerin Üretimini Arttırmak İçin Tüm İmkanları Kullanacağız
Genç MÜSİAD Başkanı Salih Can Eriş, MÜSİAD’ın  geniş ağa sahip olduğunu ve bu ağda üreticilere destek olmak için gerekli tüm imkanları kullanacaklarını belirterek “Genç MÜSİAD’ımız’a baktığımızda çeşitlilik  çok fazla yaş aralığımız 18- 30 yaşlarında arasında oldğundan dolayı  öğrencileri görebilirsiniz, stajyerleri görebilirsiniz, profesyonel çalışanları, aile şirketlerin temsilcilerine ve bir çok girişimciyi görmeniz mümkün, bizler bu yönde sektörel eğitimler ve tecrübe paylaşımları gibi konferanslar düzenleyerek genç arkadaşlarımızın gelişimlerine destek olmak istiyoruz aynı zamanda konu ile birlikte Ünivesite ile  bölgemizin firmaları arasında staj imkanları konusunda işbirliği yapmak, staj kültürü oluşturmak projelerimiz arasında hem ülkemizde hem de dünyada çok geniş ağa sahip olan MÜSİAD’ımızın tüm imkânlarını kullanarak üyelerimizin üretim ve ticari faaliyetlerini artırmak istiyoruz” dedi.

Her Sektörden Bir Üyemiz Var
Genç MÜSİAD Başkanı Salih Can Eriş “Çanakkale MÜSİD  üyelerimize baktığımızda her sektörden bir işletme görmek mümkün aramızda tarım ve hayvancılıkla uğraşan demircilik sanayisinde inşaat ve mobilya sektöründe faaliyet gösteren bir çok firmamız var bizler köylüyüz bizler sanayiciyiz bizler girişimciyiz, meyve depomuz Lâpseki'den et ve sütün diyarı Biga ve Ezine'mizden dünyanın her bölgesine ihraç ediyoruz bizler bu verimli toprakların kıymetini bilmek zorundayız. Çanakkale'miz bugün ülkemizin en gözde yerlerinden biri haline geldi. Son zamanlarda göç alan bir yer, yaz aylarında Bozcaada Gökçeada ve Asos kıyılarının ne kadar yoğun olduğunu hepimiz görüyoruz, bu açıdan çiftçilerimize sanayimize turizm amaçlı yapılacak olan tüm yatırımlara devletimizin daha fazla desteklerini bekliyoruz” dedi.
 
Cuma Deren