Hem dizel hem de elektrikli kullanıma uygun, yakıt tasarrufu ve donanım açısından dünyanın bir numaralı sınıfında yer alacak olan 3600 DWT’luk (detveyt ton) geminin saç kesimi törenine; Kaymakam Bekir Abacı, Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, Gelibolu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Aksoy,  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oya Aksoy, Genel Müdür Can Kocaman, Gelibolu Ticaret Odası Başkanı Bülent Çetin, tersane çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Gelibolu Tersanesi Müdürü İbrahim Özlü tarafından bir sunum yapıldı. Gelibolu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Aksoy’un konuşması ardından Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oya Aksoy proje hakkında bilgi verdi. Son olarak kürsüye gelen Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Gelibolu tersanesinin öneminden bahsetti. Abacı dünya standartları üstü projeyi gerçekleştiren Gelibolu Tersanesi yetkililerini tebrik ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Konuşmaların ardından inşa edilecek kuru yük gemisinin projenin ilk sac kesimi CNC Operatörü Berkant Aras eşliğinde, Gelibolu Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Aksoy, Kaymakam Bekir Abacı ve diğer protokol üyeleri tarafından start tuşuna basılarak gerçekleştirildi. Önemli projede kesilen ilk sacın üzerine günün anısına imzalar atıldı.
 Haber Merkezi