İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Kütüphanecilik Kulübü ile Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübünün ortak çalışmasıyla öğrencilere yönelik münazara ve bilgi yarışmaları düzenleniyor. Düzenlenen tartışma programlarında öğrenciler fikirlerini dile getirirken yarışmalarda ise bilgilerini test ediyorlar.

İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Kütüphanecilik Kulübü ile Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübü tarafından okul bünyesinde düzenlenen çalışmalar kapsamında ilk olarak münazara düzenlendi. İki ayrı kategoride öğrencilerin katıldığı münazaranın konusu ise ‘İnsan mı Doğaya, Doğa mı İnsana Hükmeder?’ konusu seçildi.  Münazaraya katılan ‘uncu sınıf öğrencileri ‘İnsan Doğaya Hükmeder tezini savunurken, münazaraya katılan 11’sınıf grubu ise ‘Doğa İnsana hükmeder’ teziniz savundu. Jüri önünde tartışan ve fikirlerini savunan öğrencilerin münazarasını Okulun öğretmenlerinden Bilgehan Keha yönetti. Öğrencilerin bilime ve araştırmaya dayanan fikirlerini savunmasının ardından münazara tamamlandı. Jüri koltuğunda oturan okul öğretmenlerinden Ferhat Metinol, M.Fatih Güven, Atiye Erdem Aydemir münazarayı puanlayarak haftanın galibini belirledi. Jüriden en çok oy alan, Doğa İnsana hükmeder’ teziniz savundu 11’inci sınıflar münazaranın birincisi oldular.
Kütüphanecilik Kulübü Münazara yarışmasının ardından 9,10,11 ve 12’inci sınıfların katılımı ile ‘Yaşayarak Öğreniyorun’ bilgi yarışmasını düzenledi. 20 sorunun yer aldığı yarışmada belirlenen 4 ayrı sınıfta birer grup temsil etti.  Okul öğretmenlerinden Bilgehan Keha yarışmayı yönetirken yine  Ferhat Metinol, Atiye Erdem Aydemir Ve Gülcan Tülü yarışma komisyonunda görev aldı. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan yarışmayı 9’uncu sınıfı kazandı.10 ve 12’inci sınıfları ikinciliği paylaşırken 11’inci sınıfı ise yarışmayı dördüncü tamamladılar.
 
Cuma Deren