Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen projelerden biri olan Sağlık eğitimleri kapsamında Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler 3. ve 4. sınıf öğrencilerine sağlıklarıyla ilgili sorumluluk almayı, el yıkamayı, sağlıklı beslenmeyi ve hareket etmeyi, diş sağlığını korumayı konu edinen eğitimler veriyor.

Sağlık Bakanlığı, toplumun sağlıklı beslenmesi ve hareketli yaşamın teşviki, kişisel hijyen, ağız ve diş sağlığı konularında vatandaşların bilinçlendirilmesini amacı ile gerçekleştirilen Sağlık Okuryazarlığı,  Çocuk ve gençlere yönelik sağlıklı yaşamın teşviki konularında farkındalığın arttırılması amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler de okullardaki çocuklara Okuryazarlık eğitimi veriyor.  İl Müdürlüğüne Bağlı ekipler, okullardaki 3. ve 4. sınıf öğrencilerine  sağlıklarıyla ilgili sorumluluk almayı, el yıkamayı, sağlıklı beslenmeyi ve hareket etmeyi, diş sağlığını korumayı öğreniyorlar.
Sağlık eğitimleri kapsamında yapılan çalışmalar hakkında birgi vermek amacı ile İl Sağlık Müdürlüğünün resmi sitesinde yer alan açıklamada “Çocuklarımızın Sağlığını Koruyor, Onları Sağlık Okuryazarı Bireyler Olarak Yetiştiriyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak, ilimizin tüm ilçelerinde görev yapan hekimlerimiz ve hemşirelerimiz ile birlikte çocuklarımıza sağlık okuryazarlığı eğitimi veriyoruz. İlimizdeki tüm ilköğretim okullarında eğitim ve öğretime devam eden 3. ve 4. sınıf öğrencileri; sağlıklarıyla ilgili sorumluluk almayı, el yıkamayı, sağlıklı beslenmeyi ve hareket etmeyi, diş sağlığını korumayı öğreniyorlar. Sağlıklı nesiller yetiştirmenin sorumluluğunu yerine getirmek için, tüm çalışanlarımızla birlikte hareket ediyoruz” denildi.
 
Şerife Erdem