Siyaset Kamuoyu, AK Parti İl Yönetim kurulunun açıklanacağı dile getirilen tarih üzerine, dün gün boyu olası isimleri yorumladı.

İktidar partiye gönül vermiş yüzlerce Çanakkalelinin, kulislerde geçen isimleri irdelediği gözlenirken, çarpıcı yorumlar eşliğinde; “Hiç mi sürpriz isim olmaz..!” serzenişine imza atmaları dikkatlerden kaçmadı.
ETIP ADAMI, SİYASETE SOYUNDU
İddiaya göre, İl Yönetiminde yer alması için bir uzman Doktora çağrı yapıldı.
 AK Parti’ ye gönül vermiş Tıp adamı emeklilik dilekçesini verip, yönetimde yer almak için önemli bir adımı attı.

HAYIRLI GÜNDE,
SİYASET AŞKIYLA..!

Çanakkale siyaset kamuoyunun,  haftalardır merak ettiği ve yanıtını aradığı soru, bu gün açıklanacak Yönetim kurulu listesi ile cevaplanacak.
İktidar partinin, Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İl Başkanlığı ataması gerçekleşen genç siyasetçi Naim Makas, kurmay kadrosunu bu gün Siyaset kamuoyuna tanıtacak.
İl Başkanlık binasında, AK Parti’ nin Çanakkale İl yönetimini görücüye çıkaracak olan Başkan Makas’ ın listesinde, alınan bilgiye göre Mevcut yönetimdeki isimlere yer verilmedi.
Bu isimlerin, Merkez ilçe Yönetimi’nde görev alacakları iddiası yanında, kulislerde geçen söylem yeni yönetimde yer bulacak siyasetçiler üzerine gerçekleşti.

‘BİZİMKİSİ BİR AŞK HİKAYESİ..’
İktidar partinin, önemli gün ve haftalara denk getirdiği referandum ve seçimler gibi, atama görevlerini de genelde İslam Aleminin mübarek saydığı Cuma gününe denk getirdiği biline dursun, Çanakkale İl Yönetiminin açıklanacağı tarihin, yine bir Cuma günü ve aynı zamanda Sevgililer günü olarak kutlanan 14 Şubat’ta olması, AK Partililer arasında; “Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi. Duyduk duymayan kalmasın” ifadeleriyle yorumlandı.

TAHMİN EDİLEN İSİMLER, DİLDEN DİLE..
AK Parti tabanında,  yeni il yönetiminde görev alacağı tahmini yürütülen ve partililerin haftalardır neredeyse her gün yeni bir liste oluşturmasıyla sonuçlandırdığı sohbetlerinde geçen onlarca isim, son olarak dün,  adeta şekillendi.
Birçok AK Partili üye ve geçmiş dönemlerde İl ile Merkez ilçe yönetimlerinde görev almış onlarca siyasetçinin tahmini, yeni il yönetiminde görev alacak listeyi, İl Başkanı Makas’tan önce kamuoyuna açıklar gibiydi.
İktidar partide çeşitli kademelerde görev almış siyasetçilere göre, il yönetiminde yer alacağı tahmin edilen isimlerin başında, Milletvekili aday adaylığı yanı sıra, Belediye Meclis üyeliği bulunan Fatma Aydoğan Bektaş başı çekiyor.
Bektaş gibi, ismi ısrarla zikredilen diğer bir siyasetçi, son alarak İl Başkan adayı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın karşısına çıkan Av. Kaan Tonka oldu.
Merkez sağ geçmişi ile isminden övgüyle söz edilen ve uzunca süredir siyaset kamuoyunun; ‘yeni yönetimde yer bulur’ diye andığı erkek kuaförü, Berberler Odası Başkanı Ayhan Engin’ in de yönetimde görev alacağı ısrarla dile gelen bir diğer tahmindi. 
Siyaset kamuoyunun, “İşte yeni yönetimde yer alacaklar”  ifadesi eşliğinde, iddialıca bahsettiği diğer isimler arasında ise; Sinan Erdoğan, Faruk Tuğrul Kalkan, Ömer Faruk Ataç, Mefail Ceyhan, Rasime Beyaz ve Ömer Faruk Göktürk’ ün adları geçti.

MHP’ DEN DE VAR, ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DA
AK parti tabanında isimleri ısrarlıca geçen ve yönetimde görev alacakları yönünde, takım elbisesine iddialara girilen iki isim hayli dikkat çekiciydi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kadrolarında görev almış, genç siyasetçi Devrim Yazıcı yanı sıra, takım elbisesine yönetimde görev alacağı iddiasına tutuşulan diğer isim, Bayramiç’ in bir önceki dönem Belediye Başkanı Sadettin Arslan oldu.
AK Parti Gençlik kolları Başkanı Burak balık, Yasin Öztürk, Hülya Duman, Metin Çelik, Burçin Altop, Ahmet Şen ve Arzu Bendeş’ in de isimleri, yönetimde görev alması tahmin edilenlerden.

Erdem Sürek