İktidar Parti’nin,  Çanakkale kurmay kadrosunun açıklanacağı tarih geldi, Yüz gülümseten manidar sözler de gecikmedi..

KADIN BAŞKAN BİR 8 MART’TA GİTTİ..
ERKEK BAŞKAN, ULUSLAR ARASI ‘ERKEKLER’ GÜNÜNDE
YENİ YÖNETİM SEVGİLİLER GÜNÜNDE GELİYOR.. !
AK Parti’nin Yeni İl Yönetimi’nin açıklanacağı tarihe tabanın yorumu net oldu; “Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi..!”
Usta sanatçı merhum Kayahan’ ın dillerden düşmeyen Şarkısını, bir önceki Seçim döneminde kamuoyu sık işitmişti.
AK Parti’nin Seçim Şarkısı  ‘Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi” ni, şehirde yeniden mırıldanmaya başlamasına, Çanakkale İl Başkanı Naim Makas’ ın, Yeni İl Yönetimini kamuoyuna tanıtacağı tarihi Sevgililer gününe denk getirmesi, başlıca neden oldu.
------------------------------
YENİ YÖNETİM İÇİN TARİH GELDİ, SEVGİLİLER GÜNÜ..!
-----------------------------
AK Parti’nin Çanakkale tabanı, bir dönemin seçim şarkısını yeniden diline doladı. “Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi..”
Aylan önce ataması yapılan Genç il Başkanı Naim Makas, yeni il Yönetiminin kamuoyuna tanıtılacağı tarihi 14 Şubat olarak açıklayınca, yüz gülümseten değerlendirmelerle birlikte, manidar yorumlar da gecikmedi.

İktidar partiye gönül vermiş birçok Çanakkaleli, “Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi..” diyerek, yarın (14 Şubat Cuma)  14 Şubat Sevgililer gününde açıklanacak yeni İl Yönetimi’nin heyecanını yaşadığını dile getirdi.
Siyaset kamuoyunun duruma yorumunun ise,  “KADIN BAŞKAN BİR 8 MART’TA, ERKEK BAŞKAN, ULUSLAR ARASI ‘ERKEKLER’ GÜNÜNDE GİTTİ.. YENİ YÖNETİM SEVGİLİLER GÜNÜNDE GELİYOR.” İfadeleri ile geldiği gözlendi.
AK Parti’nin Yeni İl Yönetimi’nin açıklanacağı tarihe, tabanın yorumunun hayli ılımlı geldiği gözlendi.
 “Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi..!” diyen birçok partili,ünlü  sanatçı merhum Kayahan’ ın dillerden düşmeyen Şarkısını, bir önceki Seçim döneminde sık söylediklerini anımsatıp; “14 Şubat, bu anlamda vurgulu bir tarih olmuş. Aynı zamanda 14 Şubat hayırlı bir güne, Cuma’ ya denk geliyor. ” şeklinde değerlendirmede bulundu.

ŞİMDİLERDE GELECEK PARTİLİ KARADAĞ, BİR 8 MART’TA GİTMİŞTİ..
AK Parti’nin ilk kadın İl Başkanı olarak ismi anılan, Gelecek Parti’li Yeşim Karadağ, partiden istifasını 8 Mart Kadınlar gününe denk getirince, kamuoyunda eleştiri toplamıştı.
Bir önceki il Başkanı Av. Gültekin Yıldız ise, İl Başkanlığı görevinden geçen 19 Kasım’ da ayrılmış, bu tarihin Uluslar arası Erkekler Günü olarak anılması, Başkan Yıldız’a manidar yorumlar getirmişti.
Geçtiğimiz aylarda, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, bizzat Çanakkale İl Başkanı olarak atanan genç siyasetçi Naim Makas’ ın, yeni il yönetimini açıklama tarihi olarak 14 Şubat’ı belirlemesinin, siyaset kamuoyunun dilinde, çarpıcı sözlerle yorumlandığı gözlendi.  
AK Parti’nin Seçim Şarkısı  ‘Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi” ni, şehirde yeniden mırıldanmaya başlamasına da neden olduğu gözlenen 14 Şubat tarihi, dün iktidar partiye gönül vermiş Çanakkalelilerin ılımlı sözlerle gerçekleştirdiği siyasi sohbetinin, konu başlığı oldu.

8 MART..?
8 Mart’ ın dünya şu anlatımla biliyor; “ABD'nin New York kentinde bir dokuma fabrikası... Çok ağır çalışma koşulları, çok uzun iş günleri ve buna karşın çok düşük ücretler. Koşulların her geçen gün daha da dayanılmaz hale gelmesi, kadın işçilerin artık tahammül sınırını zorlamaya başladı.
Greve çıkma kararı alan kadınlar, taleplerini de açıkladılar: “Daha iyi koşullarda çalışmak, 10 saatlik iş günü, eşit işe, eşit ücret...”
8 Mart 1857’de New York’ta tekstil işçisi kadınlar, 16 saatlik çalışma saatleri, düşük ücret ve insanlık dışı çalışma koşulları sebebiyle greve çıktı.
Bu grev, ABD’deki işçi mücadelesinin önemli eylemlerinden biri oldu. Kadınların ayaklanmasıyla büyük bir işçi dayanışması doğdu.
8 Mart tarihçelerinde, karşımıza çıkan pek çok kaynakta 1857 yılında meydana gelen bir yangında, greve çıkan kadınların fabrikaya kilitlenmesi nedeniyle hayatını kaybetmesinden söz edilir.”

DÜNYA ERKEKLER GÜNÜ NEDİR?
Bir önceki İl Başkanı Av. Yıldız’ın, görevden ayrıldığı gün 19 Kasım olmuştu.
Bu günün, Uluslararası Erkekler Günü (International Men's  Day - IMD) olarak anılması, Çanakkale siyaset kamuoyunun dilinde bir süre değerlendirme almıştı.
Peki ya, her yıl 19 Kasım'da kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafında da desteklenen uluslararası bir gün olan bu günün anlamı nedir?
Dünya Erkekler Günü olarak da bilinen bu gün, İlk olarak Prof. Dr. Thomas Oaster tarafından 7 Şubat 1992 tarihinde dile getirilmiş bir proje olarak biliniyor.
Bu günün, Resmi olarak ise kabul edilmesi ve kutlanmasının ise ilk defa 1999 yılında Trinidad-Tobago'da gerçekleştiği edinilen bilgilerden.
Uluslararası Erkekler Günü’ nün,, günümüzde yetmişin üzerinde ülkede desteklenip kutlandığı da bilinmekte
Dünya Erkekler Günü’ nün, UNESCO' da dile getirilmiş ve Ingenborg  Breines Kadın ve Barış Kültür Müdürü tarafından; “ Bu mükemmel bir fikir ve bazı cinsiyet dengelerini bize verecektir “ ifadeleriyle yorumlanmıştı.
2016 yılı itibarı ile, Dünya Erkekler Günü'nü resmi olarak kabul edip kutlayan ülkeler ise,  Amerika Birleşik Devletleri, Antigua ve Barbuda, Avustralya, Avusturya, Bosna Hersek, Botsvana, Burundi, Çin, Danimarka, Fransa, Gana, Güney Afrika, Grenada, Hırvatistan, Hindistan, İrlanda, İtalya, Jamaika, Kanada, Kayman Adaları, Küba, Man Adası, Macaristan, Malta, Nijerya, Norveç, Pakistan, Romanya, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Singapur, Şeyseller, Tanzanya, Trinidad-Tobago, Ukrayna, İngiltere, Zimbabve olmuştu.
 
DÜNYA ERKEKLER GÜNÜ NE AMAÇLA KUTLANIYOR?
Erkek sağlığı ve erkek çocuklarının sağlığı, Cinsiyetler arasındaki ilişkileri geliştirmek, Cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek, Pozitif rol model olabilecek erkekleri öne çıkarmak amacı ile kutlandığı bilinmekte..

Erdem Sürek