Altyapıların iyileştirilmesi, sporculara verilen desteklerin artması ile Çanakkaleli sporcuların başarısı da her geçen gün artıyor. İl dışında yapılan müsabakalarda derecelere ulaşan sporcular madalyaları adete topluyor. Yine 18-23 Ocak tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda İrem Dinç 42 kg'da Türkiye İkincisi olurken, Milli sporcumuz Doğan Biçici  +78 kiloda üçüncü oldu. 20-25 Ocak  tarihleri arasında İstanbul Kemer Golf&Country Tenis Kulübünde gerçekleşen 14 Yaş Kış Kupası Türkiye Serisi Tenis Turnuvasında nisa bulut ve Ekin Gürer şampiyon oldular. Atletizmde ise 25-26 Ocak tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen Komple Atlet Ligi finalinde Mustafa Anıl Korkmaz Komple Atlet Final Yarışmalarında Türkiye Şampiyon oldu.
 
İlk haber Taekvondo’dan geldi. Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2020 yılı Faaliyet Programında yer alan ve 18-23 Ocak 2020 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’na 72 ilden 2350 sporcu katılarak kıyasıya mücadele etti. İlk defa gençler kategorisinde yarışan milli sporcumuz İrem Dinç 42 kg'da çoğu maçlarını nakavt olmak kaydıyla beş maç alarak finale yükseldi. Final maçında sıkletinde çok tecrübeli ve güçlü olan rakibiyle final maçına çıktı. Çanakkale’nin başarılı sporcusu İrem, ortaya koyduğu mükemmel maçlarla izleyenleri adeta büyüledi. İlk raunda puan üstünlüğünü sağlayan rakip  ikinci raundun sonlarına doğru rakibine yedi fark atan  İrem Dinç, üçüncü raundda avantajlı girdi. Maçın sonuna kadar önde götürdüğü  maçı son saniyede rakibin bir puan öne geçmesiyle maç son buldu. İrem Türkiye ikincisi olarak Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından 01-05 Şubat 2020 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan Uluslararası Turkish Open Taekwondo Şampiyonasına Türkiye Taekwondo milli takımı adına yarışmaya hakkını kazandı.

Yine Şampiyonaya +78 kg'da katılan Milli sporcumuz Doğan Biçici üç maçını nakavt olmak kaydıyla dört maç alarak yarı final maçında İzmirli rakibine yenilerek Türkiye üçüncüsü oldu ve İstanbul’da yapılacak olan Uluslararası Taekwondo Şampiyonası’na katılacak. Çok hırslı ve gayretli maçlar ortaya koyan sporcumuz Doğan Biçici yapılacak olan bu şampiyonada ülkemizi ve Çanakkale'yi temsil edecek.Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi, Milli Takım ve Anafartalar Spor Kulübü Antrenörü Hasan Altunışık, “Sporcularım İrem Dinç ve Doğan Biçici almış olduğu bu büyük başarı, sporcularımızı 01-05 Şubat 2020 tarihleri arasında Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından İstanbul’da yapılacak olan Uluslararası Taekwondo Şampiyonasına katılacaklar. Almış oldukları bu başarı yapılacak olan Uluslararası şampiyona öncesi büyük bir moral olmuştur. Anafartalar spor kulübünün Milli sporcuları İrem ve Doğan daha önce Yıldızlarda Türkiye Şampiyonlukları ve üçüncülükleri vardı. Şimdi başarılarına başarı katarak elde etmek daha zor olan Gençlerde başarılı olmak gerçekten çok zor sporcularımız zoru başararak büyük bir başarıya imza attılar diyerek ayrıca bizlerin yanında olan her zaman Taekwondo sporuna ve sporcularına destek veren Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aziz Sinan Alp’e çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Sporcularımızı ve antrenölerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Teniste Şampiyon Oldular
Çanakkale Merkez Tenis Kulübü sporcularından Nisa Bulut 20-25 Ocak  tarihleri arasında İstanbul Kemer Golf&Country Tenis Kulübünde gerçekleşen 14 Yaş Kış Kupası Türkiye Serisi Tenis Turnuvasında, partneri Ekin Gürer ile birlikte çiftlerde şampiyon olarak kupayı kaldırdılar.  Antrenörü Özgür Kaşkaya ile beraber şampiyonaya katılan sporcular başarılı maçlar çıkardılar.

Türkiye Şampiyonu Oldu
Çanakkaleli Sporcumuz Mustafa Anıl Korkmaz Komple Atlet Final Yarışmalarında Türkiye Şampiyonu oldu. 25-26 Ocak tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen Komple Atlet Ligi finalinde Çanakkaleli sporcumuz Mustafa Anıl Korkmaz heptatlonda 4351 puan alarak Türkiye Şampiyonu, genel toplamda ise 8545 puan ile Türkiye ikincisi oldu. Sporcumuzu, antrenörü Başak Evren Korkmaz’ı ve Biga Gelişim Gençlik ve Spor Kulübünü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
 
İsmail Şen