Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi C Grubunu namağlup tamamlayarak son 16 Play-Of turuna yükselen ve  Güngören Belediye’yi de saf dışı bırakarak  Çeyrek finale yükselen ve Çeyrek Final ilk müsabakasında evinde Dicle 21 Spor Kulübünü  ağırlayan  J&M Çanakkale Belediyespor, çeyrek final ilk maçını da 20 sayı farkla kazanarak namağlup finale doğru gidiyor.

 Bu yıl 17 takımın mücadele ettiği Türkiye Basketbol Federasyonu Bölgesel Kadın Basketbol Ligi C Grubunda mücadele eden  J&M Çanakkale Belediyespor çıktığı 10 maçta namağlup 20 puan toplayarak grubunda lider çıktı. 10 maçta 908 sayı kaydeden Çanakkale ekibi, gruplarda en çok sayı atan takım olurken, potasında sadece 490 sayı görerek yine ligin en az sayı gören takımı oldu.  Son 16’ya  yükselen  ve    B Grubunun 5’incisi Güngören Belediyesi ile eşleşen Çanakkale Ekibi Play-Ofta zorlanmadan rakibini egale ederek çeyrek finale çıktı.

İlk Raund  J&M Çanakkale Belediyesporun

Çeyrek Finalde de Diyarbakır ekibi Dicle 21 Spor Kulübünü   ile eşleşen J&M Çanakkale Belediyespor ilk maçını da kendi evinde oynadı.  Çanakkale Anafartalar Spor Salonunda gerçekleştirilen Çeyrek final ilk karşılaşmasında Dicle 21 Spor Kulübünü ağırlayan Çanakkale ekibi periyotlarda zorlanmadı. Karşılıklı hataların olduğu ve basketlerin zor isabet olduğu maçta toplam 114 sayı üretildi.Maça üstün başlayan taraf olan Çanakkale Belediyspor  rakibine  20 sayı fark atarak ilk raundu 67-47’lik skorla kazandı.

Burcu Erdal