‘En çok çocukların Belediyesiyiz’ sloganı ile yola çıkan Lapseki belediyesi, bir karar alarak çocuk Meclisi kurma kararı aldı. Geçtiğimiz hafta yapılan toplantı ile çocuklara meclisin nasıl işleyeceği hakkında bilgi verilmişti. Dün ise Çocuk Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.
‘En çok çocukların belediyesiyiz’ diyerek İlçede yaşayan çocuklar için bir çok  proje hayata geçiren Lapseki Belediyesi bir ilke daha imza atarak Çocuk Meclisi kurma kararı almıştı. İlçede çocukların ilçe yönetiminde katkıda bulunması, İlçede çocuklara yönelik gerçekleştirilecek projelerde yer alması amacı ile kurulan Çocuk Meclisi geçtiğimiz Aralık ayında ilk toplantısını gerçekleştirmişti.  Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, önderliğinde gerçekleşen oturuma 7-14 yaş arası 38 asil 38 yedek üyeden oluşan toplam 76 öğrenci katıldı. Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak girişimler sonucu kurulan meclisteki ilk toplantıda  Çocuklar Mecliste alınacak kararlarda söz sahibi olmaları, demokrasi kültürünün benimsemeleri, seçme ve seçilme deneyimi yaşayabilmeleri ve sorumluluk sahibi olabilmeleri için ortam oluşturmaktadır. Bu ortamın oluşturulması için Çocuk Meclisinde özellikle Çevre Komisyonu, Kültür, Sanat ve Spor Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Çocuk Hakları Komisyonu, Zararlı Alışkanlıklar ile mücadele Komisyonlarına yer verildi.

Eyüp Yılmaz, " Belediyemizin bünyesinde kurulan Çocuk Meclisimizin ilk meclis toplantısı İlçemiz adına hayırlı olsun. Gayemiz sizlerin ilçe yönetimine katkıda bulunmanızı sağlamak. Burada kendi öz güveninizi sağlayarak önümüzdeki toplantılarda görüşlerinizi sunacaksınız. Lapseki'nin geleceği olarak sizlerin de fikirlerinizi masaya yatıracağız" dedi. 
 
İsmail Şen