Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. Yılında Çanakkale’ye programlara katılmak için gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak,  Tarihi Gelibolu yarımadasında gerçekleşen törenlerin ardından bir dizi  ziyaretler de gerçekleştirdi.  Bakan Aşkın Bak Lapseki’de devam eden Gençlik Merkezi ve Gelibolu’da yeri belirlenen Öğrenci yurdu ve  yapılmak istenen Gençlik Merkezi yerini inceledi.

Resmi törenlerin ardından Bakan Osman Aşkın Bak’ın ilk durağı Gelibolu Belediyesi oldu. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP’den AK Partiye geçen belediyelerden biri olan Gelibolu Belediye Başkanı Dr. Kamil Soyuak’ı makamında ziyaret eden Bakan Osman Aşkın Bak, ilk olarak hayırlı olsun temennisini ileterek Başkan Soyuak’a görevinde başarılar diledi. Ardından İlçeyi gezen Bakan’a Başkan Soyuak tarafından yapılacak ve proje alanları hakkında bilgiler verildi. Gelibolu Belediye Başkanı Dr. Kamil Soyuak, Bakan’a yapılmak istenen Gençlik merkezi ve öğrenci yurdu binası ile ilgili bilgiler verdi.

Projelerin Yatırım Kapsamına Alınması Sözü Verildi

Yapılan ziyarete ilişkin Sosyal Medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaparak verilen müjdeleri duyuran Gelibolu Belediye Başkanı  Dr. Kamil Soyuak  “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak, Belediyemizi ziyaret etti, taleplerimizi dinledi, müjdeler verdi.  İlçemizin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan Stadyum, Halı Sahalar, Gençlik Merkezi ve Öğrenci Yurdunu Bakanlığımızın yatırım kapsamına alacağının sözünü veren Sayın Bakanımıza halkımız adına teşekkürlerimi sunuyorum.  Söz verdiğimiz gibi; Gelibolu'muzu Avrupa'nın en önemli kentlerinden biri yapmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Lapseki Gençlik Merkezinde İnceleme

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın Çanakkale’deki ikinci durağı ise Lapseki İlçesi oldu.  Önceki Dönem Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ın girişimleri ile ilçede  Millet Bahçesi kapsamında yapımı gerçekleştirilen Gençlik merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.  Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ı Gençlik merkezi önünde Gelibolu  kaymakamı  Bekir Abacı, Lapseki Belediye Başkanı  Atilla Öztürk,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan,  Lapseki Belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar Bakan Osman Bak’ı karşıladılar.  İnceleme ziyaretinde yapımı devam eden gençlik merkezi ile ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan Bakan’a bilgiler verdi.

 

Cuma Deren