CHP il Başkanı Güneşhan’ ın, ‘Ticari kaygı ‘ vurgusu üzerine, İYİ Partili Kunt’tan gelen çıkış, adeta şöyle dedirtti;
“Sessiz boruları temin eden kim?”
CHP’ li Çanakkale Belediyesi’nin Kasım ayı meclis oturumunda yaşanan gerginlik ve İYİ Parti kanadından yükselen sert ses’e, dikkat çeken tespitlere,  geçtiğimiz günlerde sessizilği bozarak yanıt veren isim, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan olmuştu.
-Güneşhan’ ın; “Siyasi hevesini gördüğümüz ve anlayışla karşıladığımız Sayın Burak Kunt arkadaşımız kendi ticareti ile belediye meclis üyeliğini birbirine karıştırmaktadır.
Ancak meclis üyeliği kendi ticari kaygılarınızı alet edebileceğiniz bir mevkii değildir.” demişti.
-İYİ Partili Kunt , net konuştu, sözleriyle düşündürdü.. İşte o sözler;
“ŞAYET BİR TİCARİ KAYGI ARAMAMIZ GERİKİYOR İSE;
ALINAN BU KARARIN ‘KİMLERE FAYDA SAĞLADIĞINI’ ARAŞTIRMANIZI ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM…”
----------------------------
KUNT’ TAN, GÜNEŞHAN’A TAVSİYE;
“ARAŞTIRIN, ADRESİ BULUN..”
------------------------------------------
Kasım ayı Belediye Meclisi’nde yaşanılanlara ve ‘Sessiz Boru’ çıkışına imza atan İYİ Parti’ye, bir süre sessiz kalınmış, ardından da yanıt verilmişti. Şimdi de verilen o yanıt üzerine, İYİ Partili Belediye Meclis üyesi çıkıştı. Akıllara soru getiren iadelere imza attı.
“Araştırın, Sessiz boruyu temin edeni bulun” dercesine sözler eden İYİ Partili Burak Kunt. Sosyal medya hesabından şöyle ses verdi;
“Şayet bir ticari kaygı aramanız gerekiyor ise, alınan bu karın kimlere fayda sağladığını araştırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum”
CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan; ““BU NE PERHİZ.. BU NE LAHANA TURŞUSU…!” diye yorumlanan bir yazılı açıklamaya imza atmış, kamuoyundan; “Belediye Başkanlık makamı ve toplu taşımaya yapılan zam kararına yanıt sunacak, Ulaşım Müdürlüğü yerine de konuşmuş” ifadeleriyle dikkat çeken bir değerlendirme almıştı.
GÜNEŞHAN, İSİM VERMİŞ, ‘TİCARİ KAYGI’ DEMİŞTİ.
KUNT İSE, “ARAŞTIRIN BULUN’ TAVSİYESİ…
 
CHP İl Başkanı Güneşhan, yazılı açıklamasında; “İTTİFAK BOZULMAYACAK” vurgusu ardından, ittifak tarafının mensubuna yüklenmiş, ithamlarda bulunmuştu.
“KUNT, KAMUOYUNU YANLIŞ BİLGİLENDİRİP, GERÇEKLERİ ÇARPITMIŞTIR”
İYİ Partili Belediye Meclis üyesi Burak Kunt’ un, ‘sessiz boru’ çıkışına ilişkin konuşan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan;
“İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Sayın Burak Kunt, sessiz boru ile ilgili kamuoyunu yanlış bilgilendirerek gerçekleri çarpıtmıştır. Öncelikle şunu belirtelim
Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan İYİ Parti belediye meclis üyesi Burak Kunt’a meclis gündemi içerisinde görüşülen sessiz boru maddesiyle ilgili söz vermiştir. O da konu ile ilgili görüşlerini özgürce açıklamıştır.
Çanakkale Belediye Meclisi 2017 yılında Makine Mühendisleri Odası’nın önerisi ile Çanakkale’deki inşaatlarda sessiz boru kullanılmasına dair meclis kararı almışlardır. O günden bugüne kadar da Çanakkale’de inşaatlarda sessiz boru kullanılmaktadır. Kullanılan bu sessiz borular özellikleri itibari ile haksız bir rekabet yaratıyorsa bunun şikâyet edileceği makam Çanakkale Belediyesi değildir. Şikâyet makamı Rekabet Kurulu veya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıdır.
Çanakkale Belediyesi bundan sonra da Çanakkale’deki yapılacak inşaatlarda sessiz boruların kullanılmasına dair kararına devam edecektir.

SİYASİ HEVES, TİCARİ KAYGI…
Siyasi hevesini gördüğümüz ve anlayışla karşıladığımız Sayın Burak Kunt arkadaşımız kendi ticareti ile belediye meclis üyeliğini birbirine karıştırmaktadır. Ancak meclis üyeliği kendi ticari kaygılarınızı alet edebileceğiniz bir mevkii değildir.” İfadelerini kullanmıştı.

‘TAVSİYEMDİR..’ DEDİ,
‘ARAŞTIRIN BULUN’ DİYE DE EKLEDİ..
İYİ Partili Belediye Meclis üyesi Kunt, ‘Siyasi Heves’ ve ‘Ticari Kaygı’ şeklindeki ifadelerle, adının zikredilmesine, sosyal medyadan iki satır ifadeyle yahıtv erdi, akıllara da deli sorular getirdi.
Kunt’ un, “Tavsiyemdir, araştırın bulun” şeklindeki sözleri, Sessiz boruları kimin temin ettiği merakına yol açtı.
İsim vermeden, imalı sözlerle çıkışan Kunt; “Şayet bir ticari kaygı aramanız gerekiyor ise, alınan bu kararının kimlere fayda sağladığını araştırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum” önerisini, adeta CHP İl Başkanı Güneşhan’ ın açıklamasına karşılık olarak getirdiği gözlendi.

Erdem Sürek