Siyaset dili de, siyaseti de farklı bir isimden; “Yapıyormuş gibi değil,  samimiyetle siyaset…”
 
Köyden şehre, Köy’ e ve köylüyü hizmet sloganı ile indiğine vurgu yapıp, kazandığı seçime ilişkin konuşan AK Partili İl Genel Meclis üyesi Şener Akçay, Siyaset kamuoyunun ‘en’ konuşulanı oldu.
 
 
Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyelerini belirleyen Seçimin galibi, AK Partili Genç Siyasetçi, çiçeği burnundaki İl Genel Meclis üyesi Şener Akçay oldu.
 
Köy yaşamının içinden geldiği bilinen, Çiftçilik başta hayvancılık gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren AK Partili Akçay,
 
“Köylerimizin de, köylümüzün de sorun ve ihtiyaçlarını biliyor, çözüm için yapılması gereken çalışma enerjisini kendimde buluyorum.
 
Sloganımız olan, ‘Tüm muhtarlara hizmet köprüsü olacağım’ sözümüze güvenip, seçimini bizden yana kullanan Muhtarlarımızla, Köylerimizi hizmet zengini edeceğiz” dedi.
 
EZİCİ ÜSTÜNLÜK…
 
Çanakkale İl Genel Meclisi Toplantı salonunda gerçekleşen Seçimde, Merkeze bağlı  52 köy muhtarından 42’sinin oyunu alarak, sandıkta ezici üstünlüğe imza atan AK Partili Akçay;
“Gazi’nin de dediği gibi, Milletin Efendisi köylümüzdür.
 Muhtarlarımızla el ele verdik, Çanakkale için hizmet savaşındayız.” dedi.
------------------------------------
 MİLLETİN EFENDİSİYLE,
HİZMET SAVAŞI…
----------------------------------
 
Çanakkale’de Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyeleri seçiminin galibi, AK Partili Genzç siyasetçi, İl Genel Meclis üyesi Şener Akçay oldu.
 
Yakın çevresine; “Kendisinin köyden şehre, köylüye hizmet savaşı vermek için geldiğini” söylemesi ile bilinen genç siyasetçi Akçay, “İnsanımıza dokunarak siyaset, kazanmanın sırrı. Köylümüz bize, biz de köylümüze güvenip yola çıktık. Her şey Şehitler diyarı Çanakkale için” diyerek, duygularını dile getirdi.
 
MUHTARLARLA EL ELE VERDİ,  YIKTI GEÇTİ…
 
Çanakkale İl Genel Meclisi Toplantı salonunda gerçekleşen Seçimde, Merkeze bağlı  52 köy muhtarından 42’sinin oyunu alarak, sandıkta ezici üstünlüğe imza atan AK Partili Akçay;
“Gazi’nin de dediği gibi, Milletin Efendisi köylümüzdür. Siyaset sahnesine muhtarlarımızla el ele verip çıktık, Çanakkale için hizmet savaşını başlattık.” diyerek, hizmet için samimi birlikteliğin sandığa yansıdığını sözlerine eledi.
 
Çanakkale Köylerine Hizmet Götürme Birliği (KHGB) encümen üyeliği seçimlerindeki başarının sırrını; “Siyaset öncesi de Çanakkale için birlikteydik,  Samimiyet bizim tek prensibimiz” ifadesiyle dile getiren Akçay, Seçimde ortaya çıkan kapalı oylama sonucunu, kendisinin günler önce tahminleri arasında yer bulduğu şeklindeki bir söylentinin sorulması üzerine;
 
“Hiç mütevazi olmayacağım. Sonucu günler öncesinden tahmin ediyordum. Çünkü Çanakkale için samimi birlikteliğimiz, samimi sonucu getirecekti. Buna inandık, Muhtarlarımız bize, biz de onlara güvendik. Her şey Çanakkale, her şey şehitler diyarı için” yanıtını verdi.
 
İl genel meclisi üyelerinden iki, muhtarlar arasından da iki olmak üzere toplam dört ismen belirlendiği seçimde, 52 köy muhtarından 42’sinin oyunu alarak sandıktan birinci çıkan AK Partili İl Genel Meclis üyesi Şener Akçay, “yapıyormuş gibi değil,  samimiyetle siyasetin sonucu” şeklindeki yorumuyla, sonuca ilişkin dikkat çeken bir siyaset dili kullandı.
 
İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği (KHGB) olağan genel kurul toplantısına; Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Birlik Başkanı Abdullah Köklü, Merkez il genel meclisi üyeleri ile merkez köy muhtarları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Birlik Başkanı Abdullah Köklü açılış konuşması yaptı.
Daha sonra ise seçimde aday olan İl genel meclisi üyeleri ve muhtarlar arasında birlik encümen üyeliği seçimi yapıldı.
 
‘SAMİMİYETLE SİYASET…’ VURGUSU
Seçimde 52 köy muhtarı, 6 merkez il genel meclisi üyesi 1 de birlik başkanı olmak üzere 59 temsilci oylarını kullandı.
Temsilcilerin aday olan 4 il genel meclisi üyesi arasından 2’sine ve yine aday olan muhtarlar arasından 2’sine oy verebilerek tercih yaptığı seçimlerde çıkan başarının sırrı için,  siyaset kamuoyunda olası çok konuşulacak değerlendirmede bulundu.
AK Partili İl Genel Meclis üyesi Şener Akçay kendisine 42, Partilisi İl Genel Mevlis üyesi diğer aday Av. Tülay Ömercioğlu’na da 33 oy çıkan seçimde, sonucun nedenini anlatırken  şöyle dedi;
“Birebir siyasetin önemi elbette tartışmasız. Ne var ki, yapıyormuş gibi değil, samimiyetle siyasetin sonucunu, üstünlükle çıkan rakam ortaya seriyor.” diye konuştu.
 
 Seçimde, Ana muhalefet parti CHP’li İsmail Gürses 19, Partilisi Nejat Önder’ e ise  12 oy çıktı.
 
Ak Partili Şener Akçay ve Tülay Ömercioğlu, Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyeliğine seçilen iki isim olurken, Muhtarlar arasındaki seçimde ise Akçapınar Köyü Muhtarı Ömer Kaya ve Saraycık Köyü Muhtarı Muammer Öğüden’  de Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyeliğine seçilen isimler oldu.
Seçimin ardından konuşan Birlik Başkanı Abdullah Köklü, “Köylerimize hizmet götürmek için birlikte yoğun bir şekilde çalışacağız. Seçilen encümen üyelerine hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
 
SEÇİMDEN SEÇİME DEĞİL, HEP SAHADAYDIK…
31 Mart yerel seçimleri döneminde sergilediği saha performansı ile dikkat çeken isim,  İl Genel Meclisi Üyesi olmayı başaran Akçay, siyasetin yükselişe geçen ismi olarak da dikkatlerden kaçmıyor.
 
Tarım ve hayvancılık sektörü ile uğraş veren ailesinin bir ferdi olarak, köy ve köy yaşamından kopmadığını dile getiren AK Partili Akçay,
 “Köylerimizden kopmadığımız gibi, köylümüzden de kopmadık.  Samimiyetle davrandık, samimiyet gördük. Muhtarlarımızla yürüdük, Çanakkale’ ye hizmet savaşanı birlikte kazandık.” diyerek, dikkat çekici bir dil kullandı.
Cuma Deren