Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Güney Marmara Kalkınma Ajansı organizasyonunda üyelerine Dış Ticaret İstihbarat Eğitimi verdi. Eğitim hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal; “İç piyasalarda yaşanan daralma firmalarımızı yurt dışı piyasalarda pazar araştırması yapmaya itiyor. Yönetim Kurulumuz üyelerimizin rekabet ve ihracat kapasitesini geliştirmek amacıyla yeni projeler üretiyor ve bu yönde gerçekleştirilen bilgilendirme eğitimlerine her zaman tam destek veriyor” dedi. 

ÇTSO Kongre Fuar Merkezi Eğitim salonunda gerçekleştirilen eğitimlerde firmalara; Ticaret İstihbaratı Genel Teorik ve Felsefi Yaklaşım, Nokta Atış İhracatı, Olası Hedef Pazar Tespit Uygulaması, Trademap ve diğer pazar araştırması yapılabilecek sitelerin uygulamalı çalışmaları, Hedef Pazar Matrisi yorumlama örnekleri, Web’den Ticari Bilgi aranması ve ilgili GTİP’ler ile yapılacak uygulamalı eğitim çalışmaları yaptırıldı.
Eğitim hakkında bilgi veren Genel Sekreter Sema Sandal; “Odamız, üyelerimizin ticari bilgi ve tecrübelerini geliştirmek üzere nitelikli eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Güney Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen, Dış Ticaret İstihbarat Eğitimi çok verimli geçti. İç piyasalarda yaşanan daralma firmalarımızı yurt dışı piyasalarda pazar araştırması yapmaya itiyor. Yönetim Kurulumuz üyelerimizin rekabet ve ihracat kapasitesini geliştirmek amacıyla yeni projeler üretiyor ve bu yönde gerçekleştirilen bilgilendirme eğitimlerine her zaman tam destek veriyor.” diyerek katılım sağlayan tüm firma temsilcilerine teşekkür etti.
 


Kaynak: Haber Merkezi