Gündem

Balıkesirde Meydana Gelen Deprem Çanakkale’de Hissedildi

Önceki akşam Balıkesir Altıeylül İlçesinde meydana gelen art arda iki deprem Çanakkale’de de hissedildi.

Önceki akşam Balıkesir Altıeylül İlçesinde meydana gelen art arda iki deprem Çanakkale’de de hissedildi.
Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan Balıkesir önceki akşam   4.6 ve 4.3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, Balıkesir’de saat 23,14’te merkez üssü Altıeylül ilçesi olan 4.6 büyüklüğünden bir deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedilen depremin ardından saat 23.24’te ikinci bir deprem daha meydana geldi. Merkez üssü Altıeylül ilçesi olan 4.3 büyüklüğündeki deprem yerin 11 kilometre derinliğinde kaydedildi. İlk deprem İstanbul, İzmir, Manisa ve Bursa ve Çanakkale’de de hissedildi.

Can ve Mal Kaybı Olmadı
Bir çok ilde hissedilen deprem dolayısı ile Balıkesirli vatandaşlar geceyi dışarda geçirdi. Çanakkale’de de hissedilen deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem sonrası bölgeye giden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, can ve mal kaybının olmadığını belirterek yaptığı açıklamada, "Hepimize geçmiş olsun. Alteylül merkezli deprem meydana geldi. 112'ye, AFAD'a, belediye itfaiyesine, jandarma ve polise herhangi bir bildirim yapılmadı. Merkezde olduğu için bazı vatandaşlarımız sokakta. Deprem nedeniyle hastaneye başvuruda bulunan bir vatandaşımız da yok. Akçaköy mahallemizde itfaiye ve jandarma ekiplerimiz bulunuyor. Orada da bir hasar bulunmuyor” dedi.
 
Vatandaşlar Geceyi Dışarda Geçirdi
Depremin meydana geldiği Altıeylül İlçesi ve Balıkesir merkez olmak üzere , depremin hissedildiği bir çok ilde vatandaşlar gece eve giremedi. Depremin şokunu atan vatandaşlar evlerinden sokağa çıkarken, daha büyük artçıların yaşanma ihtimaline karşı geceyi dışarda geçirdiler. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başta olmak üzere, tüm kurum amirleri gece boyunca teyakkuzda bekledi.
 
Şerife Erdem