Gündem

Yedi Kocalı Hürmüz Yine Yoğun İlgi Gördü

Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları tarafından 2019 yılından beri sahnelediği  Yedi Kocalı Hürmüz Nisan ayı kültürel etkinlikler kapsamında yeniden izleyicilerle buluştu.

Sadık Şendil’in yazdığı, Ebru Naz Özdemir’in yönettiği ve Nisan ayı kültürel etkinlikler kapsamında yeniden sahnelenen Yedi  Kocalı Hürmüz yoğun ilgi gördü.    2019 yılından beri Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncular tarafından oynana oyun,  Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezinde bir kez daha sahnelendi.

Hikaye, 1800’lü yılların sonlarında İstanbul Taşkasap'ta yaşayan Hürmüz ile başlıyor. Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlayan Hürmüz,    gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını böylece çözmektedir. Ancak, onun gönlü berber eşinin dükkânında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz, doktoru da evine getirtir. Doktor da ona âşık olur. Bu andan sonra doktor ve Hürmüz, kendilerini karmaşık olduğu kadar, gülünç gelişmeler karşısında bulurlar.

Bu hikayeyi  güçlü kadrosu ile 2019 yılından beri sahneleyen Çanakkale Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları başarılı performansları ile bir kez daha göz doldurdu. Çanakkale İzleyicisini her seferinde güldürmeyi başaran oyuncuların performansı ayakta alkışlandı.

 

 Şerife Erdem