Gündem

Aşı Haftasında Çocuklar Uçurtma Şenliğinde Buluştu

24-30 Nisan Dünya Aşı Haftası dolayısı ile Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü hem aşının önemini anlatmak hem de çocuklara eğlenceli bir gün yaşatmak amacı ile Küçükkuyı Beldesinde bulunan sevgi evlerinde kalan miniklere yönelik uçurtma şenliği düzenledi.

 

24-30 Nisan Dünya Aşı Haftası dolayısı ile Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından  ‘Uçurtmalarımız göklerde, çocuklarımız aşı ile güvende’ teması ile Ayvacık Küçükkuyu Sevgi Evlerinde kalan çocuklar ile  birlikte Uçurtma Şenliği etkinliği gerçekleştirilmiştir. Şenliğe, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk liderliğinde, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Huriye Ünal, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Görgülü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Özge Sargın, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ersin Çoban, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Serkan Erkuş  katıldı.  

Çocuklara  aşılamanın önemi hakkında toplumsal farkındalığı arttırmak ve daha fazla çocuğun ve yetişkinin aşıyla önlenebilir hastalıklardan korunmasını, bu hastalıklardan kaynaklanan sekellerin ve ölümlerin önlenmesini ilişkin bilgiler verildi.   bağışıklama hizmetlerinin önemi, çocukluk çağı ve erişkin dönem aşılaması hakkında bilgi verildiği etkinlikte ayrıca minikler uçurtma uçurarak gün boyu eğlendiler.

Haber Merkezi