.

‘YAŞA ‘HABABAM’, YAŞA..’
Bir dönem Türkiye’ sinin,   bıkmadan, usanmadan, tekrar tekrar izlediğiydi ‘Hababam…’
Kimi izleyenin, içinde bir parça da kendinden bulduğuydu yani koca ‘Hababam..’
 Sınıftaki haylazlıklar. Kopya maceraları. Hele he, unutulmaz Müziği. Yavaşladığında hüzün, hızlandığında coşku… Nasıl utulur ki o müzik..!
Bazı kahramanlar artı aramızda yok.. Hafize ana, Damat Ferit, İnek Şaban.Ve tabiî ki babacan yürekli, büyük usta,  Mahmut Hoca…!
 Gel zaman git zaman. Yıllar geçse de üzerinden, her seferinde ayrı bir heyecan içinde izlenendir ‘Hababam…’
Son yıllarda, serinin benzerleri yapılmaya çalışsa da, o gibi değil…
 Bir tanesinde Halit Akçatepe’ de, Ayşen Gruda’da rol almıştı da, nafile…! Anlıktı katılan renk Gözler İnek Şaban’ı, Damat Ferit’i ne de aramıştı…!
 Giden dönmüyor özetle. Olanın da eskisi gibi olmadığı bu kadar net…
---------------------------
GELELİM BU GÜNE…
Arda kalan kahramanlar. Onlar bugün şehrimizde. Çanakkale’nin değerlerine değer katma adına kolları sıvamış bir oluşumun katkısı ile aramızdalar. ÇAFAD iyi ki varsın be kardeş…!
Br küçük bilgi notu ulaştı elime. Kaleme alımış ifadeler öyle bir heyecanlandırdı ki beni, döndüm onlarca yıl geriye. ‘Hababam’ lı o yıllara…
Atılan minik, fakat anlama devasa büyük başlık şuydu; “HABABAM SINIFI ÇANAKKALE'YE GELIYOR..”
Nasıl heyecana gark olmaz ki bu kalp..? Öyle hızlı attı ki ilk okudğumda o balığı… ‘Ha di yaaa. Sahi mi???’ demeden edemezdi yüreğim..
“Yeşilçam’ ın unutulmaz filmlerinden olan Hababam Sınıfı oyuncuları Çanakkale’ ye gelecekler.” Azıyordu ilk satırında.
Oysza ki, bazı karakterlerin artık dönüşü imkansızdı. Rahmetlik olmuştu Kemal Sunal, Tarık Akan, Münir Özkul e de unutulmaz Ana Hafezi ana, Adile Naşit…
Yaşayanlarına ise, tek dileğim Allahtan sağlık içinde bir koca uzun ömür. ‘Hababam’ ın arda kalan koca yüreklileri, uzun ve de koca yıllar aramızda olsunlar inşallah. 
Çanakkale’ ye ‘Hababam’  müjdesi verir metinde; “Hababam Sınıfı yapımlarının hepsinde rol almış Yeşilçam’ ın olan unutulmaz karakterlerine can veren oyuncular Çanakkale’ de öğrenciler ve halk ile buluşacaklar.” Diyordu. O halde, her birimiz dvatliyiz bu büyük buluşmaya. Hepimizin anılarında yer etmiş, gelecek kuşaklarda da yer edecekler geliyor heeyy Millettt…
Özetle; ÇAFAD' in girişimleri sonucu Çanakkale hakki ile buluşacak kocaman yürekli, asla unutulmayacak üstatlar.
Bilgi notunda; oyuncular 16 Eylül sabah, yani bu gün büyük buluşmanın tarihi 16 Eylül Pazartesi,  saat 10.00 da 18 Mart ilkokulu öğrenci ve Velileri ile buluşacaklar.” bilgisini sunuyordu.
 Sonrası ise anlatılanlar şöşle idi; “öğleden sonra bir ilçedeki etkinliğe katılacak oyuncular akşam ise "HABABAM ve YESILÇAM MUZIKLERI " isimli gala gecesinde halk ile buluşacaklar.”
Bugünü kaçırırım diye üzülme eeyy Çanakkale… 17 Eylül’ü de var..
 Yarın, yani 17 Eylül Salı günü, saat 11.00 de  yaşayan efsaneler, 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileriyle buluşarak söyleşi  yapacak.
Belki çok klasik olacak lakin, demek zorundayım. Neyi mi? Tam da şu sözü;
“Konu ile ilgili bilgi aldığımız CAFAD Başkanı Selim YAZAN; ‘Çocukluğumuzun ve gençliğimizin efsane filmlerinin hayatta kalan oyuncuları ile Çanakkale’ mizi buluşturmayı planladık.
Hem öğrencilerimiz hem velilerimiz için ilgi çekici olacağını düşündüğümüz bir nevi sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”  denilmesini.
Hakikaten de büyük iş. Büyük proje ve sevindiren müjde.
Kolay mı efsaneleri karşınızda görmenin yaratacağı o sevinci dile getirme..
Başkan Yazan’ ın, bir de şu sözü vardı; “Çok fazla ilgi olması mutluluk verici.18 Mart ilkokulu idaresine ve 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi yönetimine katkıları için teşekkür ediyoruz”
Başkan, ne yalan söyleyeyim bir büyük teşekkürü de siz hak ediyorsunuz.
Neden mi? Çünkü; Efsaneleri, destan yazılan coğrafyanın yaşayanları ile buluşturacağınız için. Büyüksün ÇAFAD, büyüksün Selim hoca…