Hayran kitlesi öyle büyük ki, BTS’ nin, gel gelelim bir türlü Türkiye turnesine çıkmıyorlar. Ülkelerinin aksine, sanki Türkiye’yi pek tanımıyorlar.



Hayran kitlesi öyle büyük ki, BTS’ nin, gel gelelim bir türlü Türkiye turnesine çıkmıyorlar. Ülkelerinin aksine, sanki Türkiye’yi pek tanımıyorlar.
Oysa ki, Türkiye’nin Kore için önemi tartışılır mı hiç..?
Mutlaka gün gelecek fark edecekler durumu ve BTS’ nin yıldızları, özel turne için uçacak bu kezTürkiye’ ye.
Küçük bir sitem ardından, döneyim vefa örneği sunan Kore’ ye. Fakat yine de tekrar edeceğim, vefa’nın darısı BTS’ nin başına.
Kore’den, Kore gazilerinin torunlarına burs geliyormuş.   Bu ilgi çeken haberi, abonesi bulunudğumuz İHA kaleme alıyor ve servis ediyordu biz abonelerine.
Başlık tam da şuydu; “Korelilerden büyük vefa…”
Evet, bey efendiler, hanım efendiler. Vefa’nın İstanbul’da bir semt, ya da boza markası olmadığı konusunda söz edilebilecek bir durum aslında bu dikkat çeken ve mutlu eden haberin detayları.
Kore’nin Türkiye’ ye olan vefası, elbette ki tartışılmaz. Keşke, karşılıklı daha çok gidebilse iki ülkenin insanları,  birbirleri nin topraklarına…   
Kore’nin bir şehri ile  kardeş şehir olan bir noktadan, Megakent İstanbul’dan geliyordu, vefa sözünün “Budur işte…” dediten boyuttaki detayları.
Haberin giriş cümlesinde; “ Büyükçekmece Belediyesi’nin kardeş şehri Cheonan’dan Belediye Başkan Vekili Oh Seok Gyu ve Kore Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park, tüm dünyaya örnek olacak bir vefa örneği sergiledi.” anlatımı yer buluyordu.
 Büyükçekmece’de ikamet eden Kore gazilerinin torunlarına, Türkiye’deki eğitimleri için burs imkanı tanıyan Güney Kore Cumhuriyeti, son derece anlamlı ve örnek bir davranışa imza atıyordu. Bence alkışlanmalı.
Kore heyetinin, her yıl festival için Büyükçekmece’ye geldiğini ve mutlaka Kore gazilerini evlerinde ziyaret ettiklerini belirtiyordu, Büyükçekmece Belediye Başkan Dr. Hasan Akgün
Festival derken, Büyükçekmece festivali. Yanlış alaşılmasın. Dilim sürçmedi. Bizim iptal edilen festival aklımda kaldı diye, atıfta falan blunmuyorum.
 Bizden hayli genç olan bir festivalden söz ediyorum. Yani tam olarak şu;“20. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali”
İşte bu festivalin daim konuklarıymış Koreliler. Öyle ya, kardeş şehir ve alkışlatan önemli ilişkiler.
İşte bu festival kapsamında, Kore’deki Cheonan kardeş şehrinin delegasyonu ilçeye gelyor ve alına karar da dile geliyor.
Büyükçekmece’de yaşayan 3 Kore gazisine madalya veriliyor önce. Madalyalar, sahiplerine Kore Devleti Askeri Ataşesi  Jaesic Park tarafından sunuluyor.
Burs haberini paylaşıyor Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Akgün.
Diyordu ki; “Kore gazilerimizin iki torununa da Kore devleti olarak burs verdiler. Bu çok anlamlıydı. Hem festival kapsamında olması hem de bu kadar ince düşünülmesi çok güzel. “
“Sadece madalya takmakla kalmayıp, onların torunlarına burs vermek çok anlamlıydı.” Diye de ekliyordu Başkan Dr. Akgün.
 Vefa örneği diyordu kısacası, alınan karara. Ve sonrasında da; “İlk defa oluyor, o nedenle ben Bay Park’ın şahsında hem büyükelçiliğe hem de Güney Kore Cumhuriyeti Devleti’ne müteşekkirim.
Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyor, Kore gazilerimize daha nice uzun ömürler diliyorum” diyordu Başkan Akgün.
“Türkiye Kore’den daha güçlü olsun”  Mesajı veriliyordu, festival kapsamında gerçekleşen ziyarette.
3 buçuk senedir Türkiye’de görev yapan Kore Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park konuşuyor ve açıkça ediyordu temennisini.
“Askeri ataşesi olarak çok görevimiz var ama en önemlisi gazilerimize ve onların çocuklarına bakmak. Büyükçekmece’ye ilk kez geldim ve çok güzel bir şehir olduğunu gördüm.
Cheonan Belediyesi’nin kardeş şehri olduğu için daha çok ilgilendim. İki gaziye madalya, iki torununa da burs verdim.
Askeri ataşe olarak, büyükelçi olarak, Kore halkı olarak Türk gazilerinin torunlarına burs verdik. Türkiye Kore’den daha güçlü ve daha güzel olsun diye bunu yaptık” ifadesiyle.
Bu kadar netti ifade. Bu kadar netti vefa…
Umarım, BTS’ de hayran kitlesi haf safhadaki Türk gençliğinin özlemini giderir. Bu arada, BTS ne diye mi sordunuz? BTS, Kore’nin sesi güzel bir topluluğu. Şarkılar on numara. Hele dansları…?
Ben nereden mi biliyorum?  Prensesim, güzel kızım Gülce’ nin sayesinde, ben denizde hayranıyım aaa dostlar, BTS’ in…