Terör saldırısı ardından ortaya çıkan detaylar, hakikaten şok eden türden..

Rusya, nasıl bu denli ağırdan almış, pes yani..

73 dakika sürmüş hain saldırı.

Moskova'da 139 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının, ülke tarihinde son 20 yılın en kanlı saldırısı olduğu söyleniyor.

Yüzlerce kişiyi katleden 4 teröristin sağ olarak ele geçirilmesi için olacak, 73 dakika bir müdahale gelmemiş olacak ki,  bu da ayrıca vahim bir konu bence.

En kanlı saldırı olarak tarihe geçse de bu konu, 73 dakika süren saldırı, görünen o ki kayıp sayasının artmasının bir başka nedeni.

Adeta, dinlene dinlene, tetiği çekmiş teröristler..

Saldırıya ilişkin birçok haber yayımlandı. Bir çoğunu okuyanlardanım dikkatlice..

Dün gözüme çarpan haberde, her ne kadar soruşturmayı derinleştirdiğinden bahsedilse de Rus yetkililerin, geç müdahalenin nedeni nedir, hakikaten merak konusu.

Dünya kamuoyu, haberlerden ediniyor bilgiyi.. İşte o bilgilerin yer aldığı bir haberde;  teröristlerin sokaktaki insanlara ateş açarak saldırıya başladığını ve terörist saldırının 73 dakika sürdüğü yönünde bir detay yer alıyordu.

73 dakika, çok uzun bir süre.. Bu durum, Rus güvenlik güçlerinin katliamı önleme konusunda bir hayli ağır ve yetersiz kaldığı düşüncesine yol açar ki, böyle düşünenler bence de hayli haklılar.

Terör, süper güç diye sıralanan ülkelerden birinin başkentinde katliama imza atıyor ise, bunu tüm dünya sorgulamalı ayrıca.

Teröriste, terörist diyemeyenler başta, o teröristler ile yol yürüyenler de ayrıca bir süzgeçten geçirilmeliler mesela..

Moskova'daki Crocus Hall isimli konser salonuna düzenlenen 139 kişinin öldüğü 180 kişinin de yaralandığı yönündeki bilgiler, vahim ötesi değildir de nedir ayrıca.

Bir tür fitili ateşlercesine, birilerini tahrik etmek iş değil aslında. Neden böyle diyorum, çünkü terörist saldırıyı üstelenen örgüt, Rusya’nın yeni saldırılara hazır olması yönünde söyleme imza atmış..

Bunun da nedeni, anlaşılan o ki, Rus kamuoyu ile paylaşılan bazı görüntüler.  

O görüntüler ne mi? Neyi mi anlatıyor? Bir aberde bahsediliyordu, şöyle de bir cümle kurularak hem de;

“Sorgu sürecinde ağır işkencelere uğradıkları görülen teröristlerin fotoğrafları kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, olayla ilgili soruşturmada da derinleştirildi. Rus yetkililer ülkeyi ayağa kaldıran saldırının 73 dakika sürdüğünü tespit etti.”

Sorgulanan, dahası İşkence altında sorgulandıklarını anlatan fotoğrafların, Rusya kamuoyu ile paylaşılması, saldırıyı üstlenen örgütten, ‘başkalarına hazır olun’ şeklinde tehdit dolu  bir açıklama getirtiyor ise, bence bu da ayrı vahim bir mesele..

Dünün dikkat çeken gelişmelerinden biri de, o haberde geçiyordu kısacası..

 O haber, şu başlık altında geliyordu; “İşkence görüntüleri ortalığı karıştırdı! DEAŞ'tan Putin'e ‘Yeni bir katliama hazır ol’ mesajı”

Eli kanlı terör örgütü; "Putin dahil tüm zalim Ruslara tehdit" başlığı ile bir paylaşım yapmış, o paylaşımdan detaylıca bahsetmeyeceğim..

Ne var ki, son satırda;  "Çok yakında" vurgusu yapmışlar…

İnsanın aklına elbette ki deli deli sorular geliyor.. Kimden alıyorlar bu cesareti, desteği, dahası onca şeyi?…

Kavram değiştiren,  genişleten bir söz ettim san ki, şu an,  ‘şey’ der iken!?!..