Hafta sonu silah seslerinin yükseldiği adres Santa Maria kilisesi oldu. İstanbul’du bir anda dikkatlerimizi çevirdiğimiz yer.

İçişleri Bakanlığı’ndan geldi duyuru; Bugün Saat 11.40 sıralarında” denilerek, Mega Kent İstanbul’ da geçtiğimiz pazar günü yaşanılan ve bir kişinin canından olduğu silahlı saldırıya ilişkin geldi detaylar.

Bakanlık; “Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında,  ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir.” bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

Ha Kilise, ha Havra, ha Camii.. Can alınır mı böylesi kutsal mekanlarda? Gözleri dönmeye görsün birilerinin, hiçbir şeyi umursamıyorlar..

Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatıldığını vurgulanan İçişleri Bakanlığı açıklamasının bir yenisi, saatler sonra geldi.  Ve o can alan saldırganın kıskıvrak edildiği bildirildi.

Öncesinde, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’ unda bir dediği vardı. Net ve bir o kadar da anlamlıydı denilen.

Sayın Bakan; “Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir.” diyordu.

Hassasiyet haf safhadaydı Vesselam.. Ve de gereği jet hızıyla yapıldı.

İçişleri Bakanlığı;  “Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır.” İfadesi eşliğinde, önemli bilgiyi paylaştı kamuoyu ile.

Bu saldırının vardır elbet bir nedeni.. Nedensiz yere, kim kimin canını niye alsın ki? Üstelik Allahın evi sayılan bir adreste..

Güvenlik güçlerimiz, tüm ayrıntıları ile aydınlatacak elbet bu saldırıyı..

Bu üzücü olayın sonrasında, bir kınama geldi siyaset kamuoyunca tandık bir isimden.

Kurultayda seçim kaybeden isim, Kılıçdaroğlu idi saldırıyı kınayan.. 

CHP’ nin eski lideri; “Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında düzenlenen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, kilise cemaatine başsağlığı diliyorum.” diyordu..

Dahası da vardı, vurgulu şekilde gelen ifadelerinin.

Kemal Kılıçdaroğlu; “Hoşgörüyle yoğrulmuş bu topraklarda birliğimize ve kardeşliğimize kastedenler amaçlarına asla ulaşamayacaklardır.” diyordu.

Aklıma neden se, birden başka saldırılar, can alan hain terör eylemleri geldi..

Birileri, hiç de vakti kaybetmeden böylesi bir reaksiyon göstermemiştiler.

Kınamaları, dudak ucu ile gelenleri anımsayınca insan, şu durumda şaşa kalıyor ben gibi!?!.. (neden se artık?)

Allah’ın evi diye tanımladığımız, kutsal mekanları hedef almayı aklına düşüren her kim varsa, rabbim tez zamanda onların cezasını versin..  Versin ki, ibret olsun cümle Aleme…

Gözü dönmüş lük, insanlıktan nasibini alamamış olmak  tam da bu olsa gerek..

İbadet eden bir insanın, yaradan’ ın huzurunda, üstelik savunmasız olduğu o anda canını almak, hangi kitapta yazar ayrıca..

Nasıl bir insandır ki bu insanlar, üstelik her gün bunlar aramızdalar..

Yüce Allah, her birimizi korusun bu sözde insan sıfatına bürünmüş yaratıklardan..

Büyük şehirlerimizde, ne vakit böylesi saldırılar yaşansa, aklımıza ilk evvel gelen terör oluyor.

Terörün her türlüsünü, bitirmek, kökünü kurutmak için Mücadele veren Güvenlik güçlerimizin, Allah her adim yar ve yardımcıları olsun.. Yüce Milletimizi, her türlü musibet’ ten kurusun inşallah…