DUYARLI VATANDAŞ İHBAR ETTİ,

Geçen yılın bitimine saatler kala, duyarlı bir Çanakkaleli, bir spor çantası içinde taşındığını fark ettiği silahın hangi adrese götürüldüğünü gözledi. Gözlemekle yetinmedi, 112’yi aradı ve Emniyet mensuplarına iletilmek üzere tanık olduklarını bir bir anlattı.

İhbar üzerine, Emniyet güçleri harekete geçti.

Oysa ki, kimin aklına gelirdi.. bahsedilen türden bir silahın Çanakkale’ de olacağı?..

Polis, her ihbarı değerlendirip gereği yapılmasa,  kim bilir ne olacaktı? Sözü edilen o silah, kimin ya da kimlerin canını yakacak, dahası hayattan koparacaktı?

Bu noktada, iyi ki var Polisimiz.. İyi ki varlar..

İhbar üzerine harekete geçen ekipler, neticeden de kamuoyunu bilgilendirdiler..

Çanakkale Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, hazırladığı kamuoyunu bilgilendirme notu ile özetle söz etti ele geçirilen o silahtan..

İnanması güç fakat, ele geçen silah tam bir can alma makinası.. Adı: UZİ…

Öyle seri atışlar yapabiliyor ki bu silah, taşınması ve gizlenmesi de kolay olduğundan, organize suç örgütleri başta,  mafyavari kişiliklerin hep tercih ettiği..

Bahsettiğim kamuoyunu bilgilendirme metnine döneyim şimdi..

Valilik açıklaması tam olarak şöyle idi;

“Çanakkale Fevzipaşa Mahallesinde bir şahısta uzun namlulu otomatik silah olduğu bilgisi ve duyumları ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma neticesinde belirlenen ikametin müştemilatında “UZİ” olarak tabir edilen otomatik tabanca ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili S.T. isimli şahıs gözaltına alınmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

UZİ nasıl bir silahtır peki?

Gören herkesin ilk bakışta dikkatini çekebilecek  türdendir.. Uzun namlusu olarak isimlendirilse de, aksiyon ve benzeri sinema filmlerinde de hem onun görüntüsüne rastlanıldığından, normal vatandaş fark edebilir o silahı

Aynen de öyle oldu.. Bir vatandaşın dikkatinden kaçmadı ve Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü gelen ihbarı an itibari ile değrelendirdi ve sonuç olarak o silah ele geçirildi.

İhbara söz konusu silahın, bir spor çantası içinde taşınıp götürüldüğü adrese, ekipler operasyon düzenledi.

Özel cihazlarla duvar ve kapalı alanlar tarandı..  Titiz bir inceleme yapıldı yani.

Sonuç olarak, aram yapılan o  evin müştemilat olarak kullanılan kısmında, özenle  gizlenmiş İsrail yapımı suikast silahı UZİ ele geçirildi.

Bilinen bir gerçektir ki, bu ve benzeri tür silahlar, başta UZİ öyle kolay temin edilebilecek türden değil.

Bu silah, kolay gizlenebilen küçük ve etkili oldukça da seri atışlar yapabildiğinden, dünya çapında özellikle mafya gurupları ve terör örgütlerinin tercih ettiği.

Bir tarihte, Çanakkale’de, bu tür bir silah ile gerçekleştirilen saldırı sonucu bir kişi hayatını kaybetmişti. Sene 90’ lar.. Tanışma fırsatı bulduğum turizmci bir işadamı, hunharca katledilmişti böylesi bir silahtan çıkan kurşunlar sonucunda.

Her ne kadar Türkiye’de nadir görülse de bu özelliklere sahip bu özel silah, Çanakkale’ye nasıl kim v ekimlerce getirildi, o da büyük bir muamma.

Silahın, olası  karanlık geçmişini de inceleyecek elbet ekipler..

Kim bilir hangi olaylara karıştı? Yapılacak Balistik inceleme sonucunda,  belki de bu silahla işlenmiş olası cinayet dosyaları yeniden açılacak..

Terör ve organize suç örgütleri tarafından kullanılıp, kullanılmadığı, cinayet ve yaralama olaylarına bu silahın karışıp karışmadığı belirlenecek..

İnsanın aklına, en çok da şu soru geliveriyor; Bu tür silahların Çanakkale’  de ne işi var.. kim ya da kimler temin ediyor?...