Özetle; düşündüren sözler etti.

Her satır sonunda,sorgulanacak bir yeni durum. İyi den iyi ye iç dökülmüş o paylaşım üzerine,  siyaset kamuoyundan türlü yorumlar geldi. Ben gibi,  sizler de işitmişsinizdir denilenleri, belki de sizlerin de bu konu üzerine ettiği çok söz oldu, kim bilir?..
Başarı sağlanmış bir ekip.. Seçim sonrası, görevden alınıyor.. Düşünüyor insan haliyle.. "Acaba neden?" diye..
Siyaset öyle bir kurum ki, bazen de hiç akıl sır ermiyor.. 
İYİ Paıti' nin yönetimi ile birlikte görevden aldığı Merkez ilçe Başkanı Necati Gapran, sosyal medyasından  konuya ilişkin sesini yükseltti.
"Bu güne kadar yanlışın değil doğrunun yanında olmaya çalıştık." ifadesi ile sözlerine bayşlayan Gapran' ın şu vurgusu geldi sonra..
"2019 yılında kimsenin sahip çıkmadığı yerde elimizi taşın altına koyup 300' lerde olan üye sayımızı 1300'lere çıkardık.
Oyumuzu hiçbir ilçenin yapamadığı %22' lere ulaştırdık. Ama yine de eleştirilere maruz kaldık."
Satır arası, iğneli mesajları geliyordu Gapran' ın..
O mesajları vermeden evvel de, şöyle diyordu; "Ancak alnımız ak, kalbimiz pak.
Çünkü belediyelere şahsi kazanç sağlamak için iş yapmadık. Ya da kendi yakınlarımızı işe yerleştirmek için taviz vermedik.
Seçimlerde pazarlıklarımız hep partimiz için oldu, şahsi kazançlarımız için değil."
Gapran' ın bu ifadeler üzerine, siyaset kamuoyunun;  'kim bunlar?' şeklindeki soruya yanıt aradığını gözlemledim. Dahası, 'madem böyle şeyler oldu, neden daha evvel açıklamadın?' diye soranlar olduğunu da işittim.
Satır arası göndermeleri çoktu Gapran' ın.. 
Misal;"PKK, fetö ya da herhangi bir oluşumla hiçbir zaman bağımız olmadı. " demesi üzerine, "Böyle olanlar mı tanıyorsun?" diyenler çok oldu kamuoyunda..
Bahsettiği terör örgütleri ile 'bağı olanlar' ididası, bence de çok dikkat çekici idi..
Gapran; "4 yılın sonunda demokrasi diyerek, 1 yıl önce kazandığımız ilçe kongremiz  akabinde 02 Ekim 2023 günü Genel Merkez olurları ile yönetimim ile birlikte görevden el çektirilmiş bulunmaktayız." diyerek, süreci özetliyordu..
NE İSTEDİ, NE DE VERDİ...
Şöyle devam ediyordu sonra da; "Bu yolda beraber yürüdüğüm ve beraber olmaya devam edeceğim tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Hiçbir kimseden helallik istemiyorum. 
Varsa hata bizimdir. Ancak kimseye de helallik vermiyorum."
Seçimde, partisi bir milletvekili çıkaran partinin, kurmay kadrosu neden görevden alınır, bu bence sorgulanmalı.. Ya siz ce?..
Beklediğinin, dünya gözüyle göreceği  adalet olduğunu da belirtiyordu Gapran.. Bunu da şöyle dile getiriyordu;
"Mevlamın adaletine ve ebedi dünyaya bırakmayacağına inanıyorum. "
Teşekkürleri vardı Gapran' ın..İsimler vererek teşekkürleri...
"Bir teşekkürü de Teşkilat Başkanımız Sayın Buğra Kavuncu ile Bölge Koordinatörümüz Sayın Selçuk Türkoğlu 'na sunuyorum. Emeği geçenlerin de emeği yerde kalmayacaktır." der iken, gerçekçi bir teşekkür mü ediyodu, yoksa göndermesi mi vardı, onu pek anlayamadım şahsen.
Önceki günlerin, göndem maddesi üzerine, önümüzdeki günlerde de çok konuşulacak çıkışlara imza atılacağını tahmin ediyorum..
Siyaset ve siyasetçinin gündemi, seçim yaklaştıkça, daha da bir hararetlenecek sanki..