Komşu neden rahatsız olduysa artık.. Takınılan tutum karşısında; “Kararlı duruş mu ranatsız ediyor acaba size!?.. “ diye sorası geliyor insanın …


Günlerdir, oluşan yeni kabineye Muhalefet kanadından da öcgüler yağmakta.. Doğruya, doğru denilmesi ne kadar da güzel aslında..
Bu arada, takılmamak elde değil.. MSB Bakanımızın ettiği sözler karşısında, suyun öte yakasından gelen cılız da olsa, o çatlak ses kulağı rakatsız edici.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kabine' ye Milli Savunma Bakanı olarak atanan Yaşar Güler, görevi Hulusi Akar'dan devraldığı törende yaptığı açıklamalarla, Yunan basınında bir numaralı gündem oldu önceki gün.
Güler'in konuşmasındaki ‘Mavi Vatan’ vurgusuna manşetlerinde yer veren Yunan gazeteleri :
"Türkiye meydan okumayı sürdürüyor" şeklinde ifadeler kullanmış..
“Nasıl anlarsanız artık!?..”  durumu var aslında ortada..
Bizim Mavi Vatan’a sevdamız, bin yıldır var.. Bu neden rahatsız eder ki birilerini?...
Yeni kabinede Milli Savunma Bakanı olarak görev alaneski Genel Kurmay Başkanımız Orgeneral Yaşar Güler, görevi Hulusi Akar'dan devraldığı törende;
"Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü terör örgütü ile en son teröristi etkisiz hale getirene kadar mücadeleye devam edeceğiz" die dyıordu..
Sayın Bakanınnı bu ifadesinden de rahatsızlık duyanlar olmuştur elbet.. (Çok ta tın..)
"MAVİ VATAN" VURGUSU, ATİNA'DA GENİŞ YANKI UYANDIRIYOR…
Uyanmak gerek elbet.. Türkiye, Sevdası olan her konuda, gereğini yapan bir ülke sonuçta..
Mavi Vatan vurgusu yaparak "Kutsal vatan topraklarımız ile mavi ve gök vatanımızın huzur ve güvenliğinin korunması için durmaksızın çalışacağız" sözlerii karşı ında tepki verelere; “Acıttı mı cicim?!..” diye sorulmaz mı size Allahaşkına.
Bu sözler, Türkiye'nin Mavi Vatan politikasını dikkatle takip eden Yunanistan'da, an itibari ile geniş yankı uyandırıyor tabii..
Yunan basınında bir başlık; "MEYDAN OKUMAYI SÜRDÜRÜYOR"
Yunan basınından GeoStratigika adlı internet sitesinde yer alan haberde;
"Türkiye meydan okumayı sürdürüyor: Mavi Vatan'ı savunmaya devam edeceğiz" şeklinde iadeler  geçiyor..
Bu söz, ezber edilsin diye, tekrarlanmış olsa gerek..Sizce de öyle değil mi?..
Bu arada; Görevi teslim eden Akar'ın da şu ifadelerle benzer bir tavır takındığına dikkat çekiliyordu Yunan basınında
Akar’ ın; "Ege'de, Doğu Akdeniz'de, Kıbrıs'ta çıkarlarımızı ve haklarımızı koruduk ve korumaya da devam edeceğiz. Hiçbir oldubittiye, haklarımızın çiğnenmesine izin vermedik." Ifadesi de, ezber edilsin diye tekrarlanıyordu sanki..
"DOKTORİN KONUSUNDAKİ TAVRINI DEĞİŞTİRMİYOR"
Skai televizyonu ve Newsbeast, Güler'in yaptığı konuşmadaki söz konusu ifadelerinin altını çizip; Newsit sitesi de "Türkiye, Türk-Yunan meselelerinde ve özellikle Mavi Vatan doktrini konusunda tavrını değiştirmiyor" diye yazıyordu önceki gün…
Mavi Vatan sevdamız, öyle büyük ki aslında.. Bu büyük sevdadan kim haberdar olsa, ürker durumda.
Nasıl ürkmesin ki ayrıca birileri..!?!...
Mavi Vatan için, gözünü biran olsun kırpmadan görevi başındaki Türk bahriyelileri, ne fırtına dinler, ne de dev dalga..
Ne sıcak bilir, ne soğuk.. Hava olmuş 9 kuvvet, Çırpınırdı Karadeniz misali,Muhriplerde, Fırkateynlerde, Destroyerlerde, hep Mavi Vatan için atan Türk kalbi, kilometrelerce uzaktan, yüzlerce mil mesafeden öyle bir işitilir ki, duyanın ödü ayrı bir çıtlar yani..
Tekrar etmek gerek bu durumda şu suhali: “Acıttı mı cicim!?!..”