Yemek yapmayı seven kaç kişiyiz acaba?

Ben çok evdiğim için her yönünü her tarifi kesim tekniklerini bile ararştırırım.Hadi buyrun bakaım buğün neler buldum:
Jülyen
Jülyen kesim tekniği, belki de kesim tekniklerimizden en aşina olduğumuz. Özellikle en çok salata ve tavuk yemeklerinde karşılaştığımız bu teknikte uzun ve ince kesim ön planda. Eş şekilde kesilmiş ürünler yemeğinizin daha güzel görünmesine yardımcı olacak.Masedon"Küp küp dediğimiz kesimin daha küçük haline "Masedon" kesim tekniği deniliyor." diyebiliriz. Garnitürlerde çok fazla karşılaştığımız bu kesim, bir kaşıkta 8-10 tane bulunabilecek kadar küçük küpler şeklinde karşımıza çıkıyor.
Batonet
Patates ve havuçların vazgeçilmez kesimi olan Batonet, parmak boyutunda bir kesimi ifade ediyor. Patates kızartmalarında en çok karşılaştığımız kesim tekniği bu olsa gerek. Kare prizma şeklinde kesilmesi bu yiyecekleri daha lezzetli yapıyor.
BrunuazJülyen kesilmiş ürünlerin çok küçük küplere getirilmesiyle oluşur. Öyle küçük küplerdir ki sos yapımında kullanılırlar kimi zaman.
Jardin"Brunuaz kesimin biraz daha büyütülmüş halidir." diyebiliriz. En çok sebze ve et yemeklerinde kullanılan bu kesim mutfakların belki de en çok tercih edilen yöntemi.
VişiHalka halka doğramanın bıçak sırtı kadar büyüklükte olan şekline deniliyor "Vişi". Karşımıza en çok sebze kesimlerinde çıkıyor. Bu şekilde doğranan sebzeleri fırına atınca tadından yenmiyor.
Peyzen/Days1-2 cm yüzeyinde kesilecek olan ürünleri kesmede bu teknikte oldukça serbestsiniz. Hiçbir tekniğe gerek kalmadan istediğiniz gibi kesip küp küp kesime dönüştürmeye "Peyzen/Days" kesim deniyor.