Zor günlerden geçiyoruz malum 6 şubattan bu yana ne yaşamak istiyor insan nede devam etmek…

Çok zor bir süreci bütün Türkiye olarak yaşarken bu zamanlarda sanata yönelmeniz tavsiye etmekten başka çaremiz yok sanırım…Uzmanlar şöyle demiş sanat için:
Yaratıcılık sadece sanatçılıkla ilgili değildir
“Yaratıcılık” dendiğinde ilk olarak sanat akla gelse de aslında yaratıcılık günlük hayatta da iş hayatında da her zaman bulunur. Yaratıcılık, varolan ile yeni bir şey ortaya koymak; ayrıca ‘görme, algılama ve tepki verme yetilerinin işlenmesiyle geliştirilebilen karakter özelliği’ olarak da tanımlanır. Yaratıcılığı açığa çıkarmak ve bunun için sanatsal hobileri kullanmak, zihinde ve bedende biriken gerginliği atmak için çok uygundur. Hatta bunun için psikoterapide kullanılan ve uzun yıllardır uygulanan Sanat Terapisi yöntemi bulunur. Sanatsal bir işle uğraştığınızda, sizi strese sokan konuları bir süreliğine unutursunuz ve yaratıcılığınızı devreye almanız gerekir. Yaratıcılığınızın devreye girmesi ise karar verme ve harekete geçme becerinizi artırır. Böylece kendinizi gergin, sıkışmış hissetme durumundan bir süreliğine uzaklaşmış olursunuz. Bu durum ise beyninizin stres tepkilerini azaltır ve bedeninizde tıkanan enerjiyi harekete geçirir.
Sanat herkes içindir
Sanat, sadece özel yetenekleri olan kişilere ait olan bir uğraşı değildir. Sanatın rahatlatan ve zihni sağaltan bir etkisi vardır. Ev ve iş hayatı görevlerinden başınızı kaldıramıyorsanız, geri kalan zamanların bir kısmını yaratıcılığınızı serbest bırakmak için kullanmayı deneyebilirsiniz. Özellikle de çocuğunuz varsa, elinizdeki malzemelerle, örneğin renkli kalemlerle, kil, hamur veya yemek malzemeleriyle uğraşmak konusunda onu teşvik edebilir, siz de ona eşlik edebilirsiniz. Bugüne kadar sanatla hiç ilgilenmediyseniz gergin, stresli, öfkeli, kaygılı depresif veya üzgün hissediyorsanız sanata yönelmeniz için belki de en uygun zamandır.