Bizim Çocuk, Yalan Yok Pek Sevindim

Bir başarı hikayesi aslında onun hikayesi, Yerel basında bir zamanlar bir emekçi.. Sebat etti, aynı zamanda da inat etti.. Zor günler geçirdi. Arada bir konuşur, fırçamı da çekerdim.. Dön sen şehrine diye..
Hikaye uzun. Kadın başına zor büyük şehirde ayakta kalabilmek. Aferin sana Ayça.. Zoru başarmayı seven çıktın..
Ayça Özkan' dan bahsediyorum bu gün... Pekçoğumuz tanıyacaktır şıp diye.. Bir süre önce, kalbine yenik düşen can dostum Paşa'nın yeğeniydi Paşa Murat' ın… Babası da iyi bildiklerimizden... Uzakları yakın eden şoförlerimizden, kıymetli abim Naci Özkan..
Uzun zamandır Basın iş kolunda mücadele veren Ayça' dan, güze haber aldım... Günlerdir, yaşadığımız yüzyılın felaketi nedeni ile bir yanımız buruk kalmıştı. Bu haber az da olsa iyi geldi desem, sanırım abartmış olmayacağım..
Az buçuk emeğimiz var üzerinde, mesleki anlamda.. Anıları paylaştık, heyecana kapıldı gazetecilik üzerine. Haliyle, küçük de olsa emek kattık onun mücadelesine.  
Ayça, sosyal medyasından yazdı dün...
"İnsan ne yapıyorsa başta kendine yapıyordu…
Evet, 5’nci haber kanalım… Bu yolculukta çoğu meslektaşım gibi haksızlığa da uğradım ve kendim de bilmiyordum bazı şeyleri…
Ancak biraz fıtrat, biraz destekleyenlerin katkıları… Başta bir tanecik anneciğim ve babacığım…" diyordu. Aslına bakarsak, çok şey anlatıyordu, en azından ben anladım denilenleri..
Ve eklilyordu Ayça, aferini yine kaptın aferin Ayça...
Şöyle diyordu; "Sonra da, yine kendime bağlı olarak, gerçek haberci, gazetecilerle zamanı geldiğinde buluşmak…
Ve ‘İnsanı anlamak, hayatı anlamaktır’ sözü…  Çok bende bir söz… Yani ben kendimi anlamak için yolculuğa çıkmıştım zaten…  Bundan da vazgeçmiyorum…
Sonra içinde haksızlığı da yönetiyorsun, öğreneceklerini de öğreniyorsun… Ve o buluşmalardan öğrenmek kalıyor sana… Bu bana çok kıymetli… 
Ben de Sözcü Televizyonu kadrosundayım… 1 Mart’ta yayın hayatına başlıyoruz…
Bugüne dek gözyaşları da vardı… O da kattı, fark ettirdi…
Ancak gönlümdeki ferahlığın da hep bekçisiydim… Bir süre sonra da bilinçle yaptım… Ve bugün buradayım… Bu anıma kadar önce kendime, sonra da katkıları olan herkese teşekkür ediyorum.."
Ekranlarda izleyeceğiz seni yeniden.. "Bizim kız diyeceğiz"
Tanıdık yüz olacaksın TV' de... Övüneceğiz biz de elbette.
Ayça' nın anlayana bir notu da vardı  kaleme aldıkları arasında. Satır arası vurgulu bir ifadesi..
"Sevgi, azim, kontrollü samimiyet, bilinçli sadeleşme, gönül ferahlığı…" diyordu özetle..
Ve hayli net,  dediği;  "Daha çoook öğreneceğiz…"
Yılmaz Özdil' in ekibinde artık bizim kız.. Diyeceğim o ki; Hayırlı olsun..