Kızım yarı yıl tatil boyunca hep kitap okudu .

Bende onunla beraber öğrenmeye açık biri olduğum için duramadım ve sordum kızım neden bu denli okuma isteğin diye. Dedik Bana Anne Kitap okumak, ifade ve iletişim becerilerini geliştirme, özgüven kazandırma, stresi azaltma gibi sayısız fayda sağlıyormuş. Uzmanlar bile  kitap okunmanın günlük rutinin bir parçası olması gerektiğini ve bu alışkanlığın bir insanın kendi için yapabileceği en büyük iyiliklerden biri olduğunu ifade ediyorlar.
Şaşkınlığımı gileyemedim doğrusu ve bende kitap okumanın faydalarını sizler için araştırıp papylaşmak istedim hadi buyrun birlikte bakalım:
İFADE VE İLETİŞİM BECERİLERİNİ GELİŞTİRMENİN YOLU OKUMAKTAN GEÇİYOR
İnsanların bir arada yaşayabilmesinin temelinde iletişim kurma becerisi bulunur. İnsanların en büyük ihtiyaçlarından birisi olan ifade ve iletişim becerilerini geliştirmenin yolu okumaktan geçiyor. Okumada ne kadar iyiyseniz, o kadar çok kelime öğrenirsiniz. Ne kadar çok kelime öğrenirseniz, okuma ve anlamada o kadar iyi olursunuz.
1990’larda, Keith Stanovich ve meslektaşları, bilişsel beceriler, kelime bilgisi, olgusal bilgi ve belirli kurgu ve kurgu olmayan yazarlara maruz kalma arasındaki ilişkiyi değerlendirmek için çalışmalar yürüttüler. Araştırmanın sonucunda düzenli kitap okuyanlar yaklaşık yüzde 50 daha geniş bir kelime dağarcığına ve yüzde 50 daha fazla bilgiye sahip görünüyordu.
Ek olarak okumak daha iyi yazmanızı da sağlar. Bir kelimenin yazılışını ne kadar çok görürseniz, o kelimeyi yazmayı o kadar kolay hatırlarsınız.