Hepimiz aynı dertten muzdaribizdir belkide. Ben sünizit hastası biri olarak bu dertle yıllardır başetmek zorunda kaldığım için asla saçlarım ıslak uyumam.

Neden mi?
Çoğumuz duştan çıktıktan sonra saçlarımızı kurutmuyoruz. Havaların soğuduğu bugünlerde saçlarınızı kurutmadan uyumak pek çok hastalığa davetiye çıkarıyor. Hem hastalıklara devetiye çıkarıyor hem de saç sağlığımızı oldukça etkiliyor. Peki, saçlarımızı kurutmadan öylece uyumak doğru mu? Nemli ya da ıslak saçlar hangi problemlere yol açar?
 Neden ıslak saç ile uyumamalısınız?
1. Ciddi saç kırılmalarına neden olabilir
Saç ıslakken en zayıf halindedir, bu nedenle uyurken saçınızı ıslak bırakarak kırılma miktarının artmasına neden olursunuz. Yastığa kafanızı koyduğunuzda ve her döndürdüğünüzde, sürtünme saçınızın kuru haline göre daha kolay kırılmasına neden olur. Saçınızı kurumaya bırakmanın ısı uygulamaktan daha iyi olduğunu düşünebilirsiniz, ama gerçek öyle değildir.
2. Soğuk algınlığına neden olur
Islak saçlarla uyumak sizi çok daha fazla üşütecektir. Özellikle soğuk havalarda ciddi rahatsızlıklara yol açabilir.
3. Saçınızı şekillendirmek için daha fazla zaman harcarsınız
Saçınız kurudukça olduğu şekli alır. Uyuduğunuzda, saçlarınız her türlü garip şekle bürünebilir. Saçınızı yumuşatmanın tek yolu ya yeniden ıslatarak ya ısı aletleri kullanarak ya da saç ürünleri ile yeniden şekillendirmeye çalışmaktır ve bunun için de çok zaman harcamak zorunda kalırsınız.
4. Bağışıklık sisteminizi düşürür
Islak saç ile uyumak bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir, bu da soğuk algınlığı veya grip virüsüne yakalanma olasılığınızı artırır. Bu nedenle saçlar uyumadan önce mutlaka kurutulmalıdır.
5. Yastıkta bakterin üremesine neden olur
Hepimizin bildiği bir şey varsa, o da su ve sıcaklığın birleşiminin hızlı bir bakteri üremesine eşit olduğudur. Islak saçla uyursanız yastığınızda ne kadar bakteri üreyeceğini bir düşünün! Başınızdan gelen sıcaklık, nemli yastığı zararlı bakteriler ve küfler için mükemmel bir üreme alanı haline getirecektir.