Sizde Benim Gibi Alışveriş Delisiyseniz Vay Halinize…

Biz kadınlar alışveriş deyince sınır tanımayız… Ayakkabı kıyafet ve market yada Pazar hiç farketmez abartıyı sever lazım olmayan şeyleri bile lazım olabilir düşüncesiyle alır stoklarız…
İşte bu yüzden bazen tasarruflu bir kadınım desem de kendim de pek inanmıyorum aslında ve uzmanlarda benim gibi olanlar için tasarruflu alışverişin standartları hakkında şunları anlatıyorlar..
Hadi buyrun daha tasarruflu olmak adına alışverişten nasıl kısabilir muşiz gelin birlikte öğrenelim…
Şöyle öneriler yapmış uzmanlar…
Kendiniz yapın
Evde yemek yapmak en etkili başlangıçlardan biri olacaktır. Hazır aldığınız ürünlerin evde ne kadar kolay hazırlanabileceğini görünce kendinizi geliştirmeniz ve daha ileri gitmeniz kaçınılmaz. Dondurulmuş gıdalar depolamayı seviyorsanız, mevsimlik meyve ve sebzeleri yıkayıp poşetleyip kendiniz de dondurabilirsiniz. Mutfakta yapabileceğiniz her şey için internet size sonsuz bir kaynak oluşturacaktır.
Spesifik ve basit tutun
Ailenizin beslenme alışkanlık ve tercihlerine uyan ucuz sağlıklı ürünlerin bir listesini hazırlayın. Paketlenmiş ve işlenmiş yiyeceklerden mümkün olduğunca uzak durun. Taze sebze ve meyveler her zaman daha lezzetlidir ve geniş zamanda size daha az maliyeti olur.
Farklı marketleri deneyin
Her zaman aynı yerden mi alışveriş yapıyorsunuz? Bu takıntılı durum, civardaki pek çok fırsatı kaçırmanıza neden oluyor olabilir. Farklı yerlerde farklı indirimleri takip etmek, bütçenizi oldukça rahatlatabilir. İndirimler ve kampanyalar bir yana, aynı ürünün her markette farklı fiyatlara satılabiliyor olduğunu görmek de sizi şaşırtacak ama doğru tercih yapmanıza da imkân tanıyacaktır.
Daha az gidin
Basit bir öneri gibi görünebilir ama markete yaptığınız ziyaretleri azaltmanın oldukça faydasını göreceksiniz. Haftalık alışverişler yeterince sık ve yeterli olacaktır. Gündelik ihtiyaçlar ya da eksik tamamlamak için uğrayacağınızda ise mutlaka alacaklarınızın bir listesini yanınızda bulundurmayı unutmayın ve orada yazan bir şey almamaya özen gösterin.
Toptan alın
Tüm ay boyunca kullanacağınız ürünleri -un, makarna, patates gibi- mümkün olduğunca toptan alın, hatta yakın dostlarınız ya da komşularınız ile bu tür alışverişleri ortak yapabilirsiniz. Toptan alışveriş her zaman fiyatları ucuzlatır.
Yerel olanı tercih edin
Eğer yaşadığınız yerde organik tarım yapan ve satan marketler varsa şüphesiz bunları tercih etmelisiniz.
Yavaş pişirin
Yavaş pişirilen yemekler –çorba, pilav, tüm tavuk gibi- hem doyurucu hem de genellikle ucuza mal olan türdendir. Üstelik kalanları buzdolabında saklamak daha sağlıklı ve kolay olur.
Öğün planlama
Planlı programlı olmak her zaman işe yarar. Kontrolü kaybetmemek ve ihtiyaçtan fazla olan alışverişi önlemek için tercih edilmelidir.