Güne özel Başlığımızı atalım;. “Avuç İçi Kadar Mutluluk!”

Dünya Prematüre Günü nedeni ile, Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesinde dünyaya gelen prematüre bebekler ve aileleri ile birlikte muhteşem bir kutlama gerçekleşti.
Bir doğum günü kutlamasını andırıyordu aynı zamanda bu anlarda yaşanılanlar.
Hastane’ nin konferans salonunda idi etkinlik. Uzman isiler konuşup, bilgilendirme yapmadı bu buluşmada. Kutlama idi konferans salonunda bir araya gelmenin nedeni.
Çanakkale’de prematüre olarak doğmuş ve tedavi görmüş bebekler ile onlar için büyük emek harcamış sağlık çalışanları bir araya geldi. Buluşma anı muhteşemdi.
Hastane yönetimi, ekinliği ilişkin bilgi notu hazırladı ve o notta, özetle şunlar denildi;
“Zamanından önce doğan bebeklerin, yaşama tutunma mücadelelerine ve ailelerinin yaşadıkları zorluklara yönelik farkındalık oluşturma amacı ile dünyada ve Türkiye'de 17 Kasım Dünya Prematüre Günü olarak kutlanıyor. Halk Sağlığı Başkanı Uz. Dr. Aslı Okan, Başhekim Yardımcılarımız Uz. Dr. Yener Tutaş, Uz. Dr. Selim Yavuz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Melike Şahin, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlarımız, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarımız, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi hemşirelerimiz, Doğum Ünitesi ebelerimiz, bebeklerimiz ve aileleri katıldığı etkinlikte sunum yapan Neonatoloji Uzmanı Dr. Müge Üstkaya Sungur “Prematüre bebeklerimizi sağlıkla annesine ve ailesine kavuşturabilmek, ileride sağlıklı birer birey olarak görmek bizleri oldukça mutlu etmektedir. Bu küçücük bedenlerin hayata bağlandığı yer olan Yenidoğan  Yoğun Bakımımızda çok iyi bir ekibimiz var. Burada büyük bir özveri ile çalışan tüm ekibimize çok teşekkür ediyorum. Bebeklerimiz başta olmak üzere, ailelerimiz ve büyük emeklerle onları yaşatmaya çalışan yenidoğan ekibimizin Dünya Prematüre Günü’nü kutluyorum.”
ŞÖLEN DEMEK AZ GELİR…
Şölen havasında geçen ve güzel yurdumuzun pek çok noktasında benzeri etkinlikler ile kutlanan bu günde, mutluluk tavan yaptı kısacası.
Her biri mucize bebek oldu, her biri büyüdü gelişti, sağlığına kavuştu.  Allah hepsine uzun ömürler versin, aileleri ile birlikte nice yıllara erişsinler inşallah,
Prematüre bebekler için, sağlık çalışanları o mucize yaşam öyküsü yazan bebeklerin ebeveynleri ile birlikte,  pasta kesildi.
Şimdilerde 69 yaşında olan Fatih Erkoç’ un, 90’ lı yıllarda, dillerden düşmeyen şarkısı geldi aklıma. Güne özel sözleri etmeye de,  öyle başladım zaten.
“Avuç iki kadar mutluluk yeter…!”
NHe güzel bir şarkı idi o. Hatırlayalım mı o sözleri bir kez daha..
“Her zaman az veren candan verirmiş. Bana biraz ümit, biraz sevgi ver
Kim demiş, ‘Sevenler çok şey istermiş?’ Avuç içi kadar mutluluk yeter!..
Açtım ellerimi dilenci gibi Çok görme ne olur, çevirme geri
Küçük bir çoçuğun sevinci gibi, Avuç içi kadar mutluluk yeter
Ne dünyalar kadar ne yerden göğe, Sevgi sözcüğünden birkaç kelime
Özleminle dolu, seven kalbime; Avuç içi kadar mutluluk yeter
Avuç içi kadar mutluluk yeter…
Avuç içi kadar mutluluk yeter…
Avuç içi kadar mutluluk yeter…