Acı tablo ortada. Hissedilenleri öyle kelimelerle de anlatmak elbette ki yetersiz.

Yitip giden Yiğitlerin acısı yürekleri dağlıyor. Sözler düğümleniyor gırtlaklara bir türlü çıkamıyor.

Avaz avaz bağırasım var ama ne çare…
Zor bir süreçten geçiyoruz. Peki ya ne yapılmalı? Sabır etmek nereye kadar?
Tüm gerçekliklere karşın, üzerine yükü alıp oldukça dikkat çekici bir çıkışa imza atan MHP İl Başkanı Hakan Pınar’ ın, 17 Aralık günü sosyal medyadan yaptığı paylaşıya bakıyorum.

Gazeteniz Vitamin’in bu günkü manşetinde yer alan o paylaşıdan bir gün sonra, yani 18 Aralık günü MHP Lideri,  Bahçeli’ de konuşuyor. Yazılı açıklamasından detayları vereceğim.

Bu gün dikkat çekmek istediğim konu ise, bir kopya siyasetinin yapılmaması üzerine olacak ki, bundan dolayı da MHP’ nin Çanakkale il Başkanını açık açık tebrik ettiğimi dile getirmek istiyorum.

Benzer durumlarda, çoğu kez tanık olduğumun aksine Çanakkale yinez farkını ortaya koyuyor ve bu da önemsenmesi gereken bir konu bence.

Neden mi? Kısacası şundan;
MHP Kurmayı Pınar, saptamasını ve çağrısını, Genel başkanından önce yapıyor. Neredeyse arada koca bir gün var.
Hep alışa gelmişliğin dışında bir durum kısacası. Genelde Genel başkan konuşur ve sonrasında illerde il başkanları da harekete geçerler ya, MHP’ de tam tersi bir durum var. Bu da kesinlikle önemsenmeli diye düşünüyorum.  

İl Başkanı Pınar; “Böylesine acı günlerde sırtlarındaki yükün ağırlığı ile soğukkanlılığı ve itidali kaybetmeden aklınız, ruhunuz ve vicdanınız çığlık atsa da, boğazınıza gelip düğümlenen duygularınıza rağmen, Devletine güvenmenin en emin yol olduğu unutulmamalıdır” şeklindeki değerlendirmesi ile, Sağ duyu üzerine,  hakikaten Altın bir imza kullanıyor.

Saptamasında, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti Büyük Devlettir,  Askerimiz ve Polisimiz görevinin başındadır. Eğer olaylar kontrolden çıkarsa, zaten devlet vatandaşına çağrı yapar.

 O zaman, eminim ki Yüce Türk Milleti Şehadet arzusuyla üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirecektir’ diye bir bölüm daha var ki MHP kurmayının, buna da ‘Hayır. Katılmıyorum’ demek neredeyse imkansız.

İl Başkanı Pınar’ ın, Genel Merkezce yürütülen politikadan da önce yaptığı bu çıkışında, “ Şuan yapılması gereken kaos ve kargaşaya meydan vermeden, Devletin ve Kolluk güçlerinin yanında ve yardımcısı olmaktır” sözlerinin de karşı durulacak birz yanı olamadığı gibi,  

“Ülkü Ocakları Mensubu kıymetli genç Bozkurt'lar ve Türk İslam Davasına gönül vermiş Ülküdaşlarım” anlatımı ile seslenişinde çok önemli bir mesaj ve çağrı da gelmiş üstelik.

“Devletimizin yanında ve hizmetinde olduğumuzu vurgularken, bu görevi amacından saptırıp gençleri sokağa dökecek çağrılara mensubu olduğunuz Teşkilatlara teyit ettirmeden itibar etmeyin” demesi, yani alenen ‘Asla sokak yok’ uyarısı da bana göre alkışlanması gereken bir nokta olmuş.

Değerlendirmesinin devamında, “Elbette demokratik tepkilerimizi ortaya koyacağız ve sesimiz her zamankinden daha gür çıkacak.

Ancak hiç bir arkadaşımın kendini devletin kolluk gücünün yerine koymasına rızamız yoktur” şeklindeki net mesaj, ap açık MHP’ nin tavrını ortaya seriyordu.

“Şer güçler, iç savaş hayali kuranlar asla amacına ulaşamayacaktır. Biliyorum, Yüreğimiz yanıyor ancak aklı selim mücadelenin dışına çıkarsak, zaten işi zor olan Kolluk Kuvvetlerine bir yük de biz yüklemiş oluruz” diyen MHP Kurmayı,  ardından da;

“Zaman her zamankinden fazla kenetlenme, birlik olma zamanıdır.

Türk Milletinin Şehadete olan inancının önünde hiç bir güç duramayacaktır” sözleri ile de,
“Gerektiğinde… “  vurgusu da yapıp, “Biz buradayız” demiş…. 
Dedim ya kopya siyaseti yapmamış, aklı selimle hareket etmiş Pınar. Ve hatta bu noktada, Genel merkezin tavrının da önünde hareket etmiş.

Çanakkale farkını ortaya koyup, 17 Aralık’ ta gelen çağrı niteliğindeki bu sosyal medya mesajından bir gün sonra yani 18 Aralık günü, MHP Lideri Devlet bahçeli bir açıklamada bulunuyor.

İşte buraya dikkat.  Çanakkale’ den bir gün sonra…

‘MHP GENEL BAŞKANI #LİDER DEVLET BAHÇELİ' den açıklama’ denilip, parantez içinde tarihi de yer alan (18.12.2016) denilen o açıklama.

“-Türkiye bir yanda 15 Temmuz ve sonrası şiddeti artan terörle mücadele ederken diğer yanda özlem ve hayallerini diri tutmaya çalışıyor.

-Terör devasa bir milletin ocağına ateş düşürüyor! Kalkmak, doğrulmak istiyoruz; ne var ki her seferinde yeni bir ateşle yanıyoruz.

-Son bir hafta içinde önce Beşiktaş, ardından Kayseri derken, 58 şehidimizin acısıyla kavrulduk. Farkında mısınız, sürekli can veriyoruz.

-Terör örgütleri aralarında kurduğu zalim ittifakla Türkiye’ye meydan okuyor. FETÖ’nün bıraktığı yerden PKK, PYD ve diğerleri devam ediyor.

-Milli mukavemetimizi kırmak, milli birliğimizi yıkmak için büyük bir oyun sahneleniyor. Birbirimize düşmemiz planlanıp provoke ediliyor.

-Şu anda muhtaç olduğumuz şey, merhum Cemil Meriç’in ifadesiyle söyleyecek olursam; ölçüdür, dengedir, soğukkanlılıktır. Gerisi maceradır.

-Ne kadar haklı olsak da, ne kadar dayanılmaz saldırılara maruz kalsak da, sağduyumuzu kaybetmeyeceğiz, dahası oraya buraya savrulmayacağız”

Açıklamanın son bölümünde, gündemi anlatır sözleri Çanakkale siyaseti frakıyla bir gün önce duyulan Pınar’ ın da bahis ettiği bir bölüm çıkıyor karşıma.

MHP Lideri, “-Hainler sokakların karışmasını istiyor. Dağda yapamadıklarını şehirlerde görmeyi umuyor. Oyuna gelemeyiz, oyunculara kanamayız” diyerek.

Bu başlığı okuyunca; alt üst olan morale rağmen yüzüme bir gülümseme geliyor çaresiz.

“ONLAR FİSTAN GİYİP SIKIYI GÖRÜNCE KAÇIYORLAR” anlatımına nasıl gülünmez ki?
Böyle anlatıyor yaşanılanı MHP lideri. Gerçi Çanakkale siyasetinin farkıyla, verilmek istenilen o mesajı bir gün öncesinde görmenin verdiği keyif de bir başka ama, devam edelim Başkentten gelen çıkışla.

“-Bir vatanımız, bir istikbalimiz var. Geçmişte daha korkunç tuzak ve tahrikleri bertaraf etmiş bir milletin henüz yazılmamış destanları var.

-Çarşı iznine çıkmış savunmasız evlatlarımıza kast etmiş korkak ve alçakların Türkiye’yi karıştırmasına müsaade etmeyiz, etmeyeceğiz.

-Onlar fistan giyip sıkıyı görünce kaçıyorlardı. Onlar insanlık tarihinin yüz karaları, onlar yaratılmışların en aşağısıdır. Ve onlar katildir.

-Türkiye’nin gündemini katiller belirleyemez. Hassasiyetlerimizi kaşıyarak ülkemizi iç kargaşa ve çatışma ortamına sürüklemeyi başaramazlar.

-Devlet güçlüdür, ihanetin hakkından gelecektir. Zira başka çare yoktur. Bize düşen omuz vermek, dua etmek, mücadeleyi kolaylaştırmaktır” diyordu MHP lideri.

Bir de, ‘sokaklara asla…’ uyarısında bulunan İl Başkanı Pınar gibi, bir önemli konuya temas ediyordu MHP lideri.

“-İçimiz yansa da, provokasyonların cazip davetine tamam diyemeyiz. Binaların kundaklanmasını doğru ve makul göremeyiz.

-Hainlerin amacı milli aklı karıştırmak, toplumsal düzeni baltalamak, herkesin kendine göre kurguladığı hak arayışını hızlandırmaktır.

-Huzursuzluk ve istikrarsızlık kendi içinde yeni cevaplar üretecek, yeni arayışlara kapı açacaktır. Ve bu demokratik
sınırlarda olacaktır” değerlendirmesiyle anlatılanlara karşı bir düşünceye kapılmak ne mümkün değil mi?
Bir büyük acıya gark olmuş bir büyük Millet. Bu acının da üstesinden geleceğiz elbette. Ve yüz yıllardır süre gelen bir planın başarıya ulaşmaması için gereğini de gözü kapalı yapacağız elbet.

Ne tutturmaya çalıştıkları maya, ne de Anadolu toprağına çalmaya çalıştıkları fitne fesat.

Büyük bir Millet’ iz ey dünya. Büyüklüğümüzün sözde olmadığını da, tarihler boyu yazdık destanlara. 

MHP liderinin, Çanakkale’ nin çağrısından bir gün sonra yaptığı değerlendirmesinde;
 “-Kürt kökenli kardeşlerim de terörün cereme ve cefasını çekmişlerdir. Bombacı canavarlara en kesif tepkiyi mutlaka göstereceklerdir.

-Türk-Kürt arasına nifak sokarak kanlı boğuşmaya çekmek hiçbir şerefsizin ulaşamayacağı kör bir gayedir. Millet birliğine sahip çıkacaktır.

-Terör zulümdür ve zulüm karşısında tarafsız kalmak günaha, dökülen kanlara, ihanete ortak olmaktır. Millet zulme rıza göstermeyecektir.

-Türk tarihi aynı zamanda kardeşliğin, kaynaşmanın ve kucaklaşmanın tarihidir. Bu tarihi tersine çevirmek iblis uşaklarına nasip olmayacaktır” sözleri de, karşı çıkılacak bir anlatım olmamış ayrıca.

Sizleri bilmem ama, ben bir kez daha tebrik ediyorum. Kopya siyaseti yapmayan Çanakkale siyasetinin de farkını ortaya koyan MHP’ li Pınar’ı.