Herkesin konuştuğuna dönüştü Seçim telaşı..

Genel Seçim atmosferinde bile, böyle gergin bir hava hissetmemişti daha evvel Çanakkale kamuoyu..
Nereden mi ulaştım böylesi tespite? Gözlemler bir yana, bir de dillenip, dillendikçe de kulaktan kulağa dolaşmaya başlayan söylemler bunun nedeni.
'yek' ten, biz tarafız diyen bazı isimlerin, açık açık destek talep ettiklerini öyle çok dile getiren var ki şu sıralar, şehrin sanki tek gündemine dönüştü bu hali ile ÇTSO seçimi.
Bir eski vekil; 'Siyasete yön veren olmalı' der iken ÇTSO için, bir de ekliyordu düşünmeye zorlayan türden sözünü: "Tam tersi bir durum,  siyaset yön vermeye çalışıyor şimdi?!.." diye.
İddialar çok dikkat çekici. Başta dedim ya, kulaktan kulağa yayılıyor iddialar diye.
Bir tanıdık bahsediyor gözlemleri üzerine, sözleri tam da şöyle;
"O onu arıyor, bu diğerini.. Üstelik bir de ittifak söz konusu" 
'Ne ittifakı?' diye bir soru alıyor soruyor hali anlatılanlar.
Yanıt veriyor anlatan; "Bir sağcı, biri solcu oysa ki!.." diye.
Mevcut Başkan gitsin diye kurulduğu öne sürülen bir ittifak var mıdır sahi bilemem de, ittifakı kurduğu ileri sürülen isimler, her Çanakkale meselesinde böylesi bir birliktelik oluşturabilselerdi, Çanakkale sözde değil, gerçekte de bir DÜNYA ŞEHRİ olurdu.  
Bir dönem Türkiye'sinde, ne çok dile gelmiş o suhal: "Sağcı mısın? Solcu mu?"
Orta yolu yok mu yahu bu işin?!..  İlla ki sağcı, solcu mu olmak gerek?!... Hatırlıyoruz da, bir dönem tam da böyle imiş Türkiye. Tarih,  80 öncesi..
Şimdi benzer bir soru yönelse şahsıma, tek ifade ile veririm yanıtımı:
"ÇANAKKALELİYİM!... NOKTA!... "
Her şey Çanakkale için ise şayet, bu siyaseten uğraşa ne gerek?!...
Gündem maddesine dönüşen bahsedilen bu seçime günler kaldı.
Tanıdık iş insanları öyle bir laf etti ki geçende, dikkat kesilmemek ne mümkün!.. 
Anlayana güzel bir anlatım aslında ifade ettikleri.. Diyorlardı ki;
"Seçim sonucu beklenilenin dışında çıkar ise, taraf olanlar için sormak lazım: Şimdi kaybeden aslında kim oldu?"
Seçim demokrasi gereği.. Sandık, olmazsa olmazımız.
Aday bolluğu yaşanmalı ki,  demokrasi renk bulsun.. Pek çok seçim yapılıyor, genelde tek aday çıkıyor. Renk var, görüntü yok misali..
Neyse, konumuz bu değil elbet.. Çok dillenen iddialar. Bir önemli STK ' nın mensupları üzerinde baskı kurulduğu, seçim kazanma telaşına girildiği yönünde ileri sürülenler, şöyle hafızayı zorluyorum da,  şehrimizde san ki ilk kez yaşanmakta.
İddialar öyle çok dillendi ve öyle kulaktan kulağa yayıldı ki, siyasi partilerden de bazı açıklamalar gecikmedi.
DEVA Partisi mesela..  "KAPALI KAPILAR ARDINDA KULİS YAPANLAR, TEK TEK ARAYIP, BASKI KURANLAR?!.." şeklinde bir ifade kullandı dün..
DEVA Partisi İl başkanı Av. Karaca; "Kapalı kapılar ardında kulisler yapan, tek tek arayıp baskı uygulayan, listelere siyasetçilerini koyan, aday olması için zorlayan partiler herkesin malumu.  Onlarla da en kısa zamanda VEDALAŞACAĞIZ." Diyerek, haftaya damga vura bir söz etti desem, yeridir..
Dahası sözleri de vardı DEVA Partisi il Başkanı Av. Berkan Karaca’ nın. Kent gündemini meşgul etmeye başladığı gözlenen, bazı Siyasetçilerin 'ÇTSO seçimlerine taraf olduğu' yönündeki iddialar karşısında çok net ifadeler kullanıyordu kamuoyuna yönelik açıklamasında.
Tam olarak şöyle diyordu Başkan Karaca; "DEVA Partisi olarak mesleki ve sivil toplum örgütlerimizin (ÇTSO, ODA, Borsa, Dernek) hiçbir seçiminde taraf olmadık, olmayacağız."
Şunun şurasında ne kaldı seçime.. Hayırlısı olsun şimdiden. Kesin olan şu; sandıktan bir kazanan çıkacak.
Dileğim; her durumda kazanan ÇANAKKALEM olsun..
 ...NİHAYET...
2019' da hizmete girecekti, bu güne nasip olacak. Çanakkale' ye ulaşmak için; Nusratlı rampalarından kurtulacak artık yolculuk halindekiler. Ne zor ilerliyordu araçlar o dönemeci bol güzergahta.
Virajın biri bitmeden, biri başlıyordu.
Yaşanan kazalar da cabası.. Yitip giden canlar, ardında yaşanılan tarifsiz büyük acı.
Kış günü ayrı, yaz gününde ayrı bir çilenin adı idi Nusratlı..
Bitmiyordu yol, virajlar sonlanmıyordu bir türlü..
Hele ki, yüksek tonajlı bir araç ilerliyor ise önde, tam bir kervan kuruluyordu ardında, bir tür Çile kervanı..
Orada meydana gelen, çok sayıda ölümlü trafik kazası haberi kaleme aldım. O yol üzerinde çok yolculuğum da geçti. Kervanlaşmış hallerin birebir yaşayanlarındanım çoğumuz gibi.
Nihayet der iken başta, tüneller açılıyor artık sonunda demek istedim aslında.. Geç olsa da, temiz olacak inşallah.. 2019'a verilmişti oysaki açılış sözü, açılışı hayli süre önce gerçekleşecekti. Bu güne nasip, yapacak bir şey yok.. Nihayet yani..