Adına bakınca insanı gülümseten bir telafuzu olsada biz insanlara şakayla karışık et obur deriz yada hayvanlara bu sıfatları yakıştırırız ama bitkinin de et obur cinsi varmış .

Gelin birlikte bakalım etobur bitki ne imiş yetişme koşulları nelermiş:
 
Etobur Bitkiler her toprakta yetişmez. Sadece besin değeri az, asidik topraklar da yetişir. Toprak karışımı için perlit ve silika kumu kullanarak toprağın havalanmasına yardımcı olabilir ve toprağın su tutma kapasitesini artırabilirsiniz. Asla normal bahçe toprağı ve gübre kullanmayın!
Etobur bitki bakımıEtobur bitki yetiştirirken dikkat etmeniz gereken üç önemli unsur vardır; sulama, toprak ve ışık. Bu üç unsura gereken özeni gösterdiğiniz sürece etobur bitkiniz sağlıkla gelişir.
Sulama:Etobur bitkiler için çeşme suyu kullanmamalısınız. İçinde çözünmüş mineral olmayan saf su, klima suyu, yağmur suyu ya da RO suyu kullanmanız yeterlidir.
Toprak:Etobur bitkiler için peat moss adı verilen besin değeri fakir ve asidik toprak kullanılmalıdır. Normal bahçe toprağı kullanmanız bitkinizin köklerini yakar ve bitkinin ölümüne sebep olur. Peat moss toprağın içine farklı malzemeler de karıştırılır ve toprağın hava alması sağlanır.
Işık:Türlerine göre değişkenlik göstermekle birlikte, etobur bitkiler güneş ışığını çok sever. Bol bol güneş ışığı alabileceği bir yere koymanız gerekir.
SinekkapanEtobur bitkiler arasında en çok bilinendir. Avını salgıladığı cazibeli koku sayesinde kendine çeker, kapanın içine girdiğinde yapraklarını hızlıca kapatır.
SarraceniaDerin ve dar bir kuyu şeklinde olan bu bitki, avını bu kuyuya düşmesiyle onu yavaş yavaş sindirir.
DroseraYapraklarına böcek ya da sineğin konmasıyla yapışkan bir sıvı salgılar ve içe doğru kıvrılarak avının kaçmasını engeller.
PinguiculaYapraklarının tamamı yapışkan sıvı ile kaplıdır. Küçük sinek ve böcekleri yakalamakta başarılıdır.
NepenthesDerin kuyu biçimindedir ve içinde avını sindirebileceği, kokusuyla sinekleri çeken sıvısı vardır. Üzerine konan sinekler kayganlıktan dolayı bu kuyuya düşerler.