Ne diyelim ‘hayırlı’ olsun. ‘Hayır’ı gönül rahatlığı ile kullanmanın bu denli keyifli olacağını daha önce düşünmezdim ya neyse.

Malum, bir aralar bu sözü kullanıp, ‘Aman, şu kırılacak. Bu kızacak’ a hayli takıntılıydık’ anladınız siz beni.
 
Neyse geyik yapmadan, mevzua döneyim. Mevzu açık ve net.
 
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İletişim Daire Başkanlığı tarafından, Basın ve İletişim Faaliyetleri kapsamında, Sağlık Bakanlığı Haber Sistemine girilen verilerin ölçümleri sonunda, Haber Portalına en çok veri girişi yapan, sosyal medyayı en iyi kullanan, basın kitini en iyi hazırlayan Kamu Hastaneleri Birlikleri’nin belirlenmesi çalışmasında, kentimizi ilgilendirir başarı yakalanmış.
 
Geçtiğimiz 2 Mayıs’ da, Kamu Hastaneleri Birliği ile Genel Sekreter ve Basın ve İletişim Birim Sorumlularına, gerçekleştirdikleri çalışmalarından dolayı Teşekkür Belgesi verilmesi ile ilgili bir çalışma toplantısı gerçekleştirilmişti. Yüz güldüren başarı da bu noktada ortaya çıkmış.
 
Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği, bu anlamda teşekkürü kapmış.
 
Genel Sekreter Uzm. Dr. Kerim Yeşildağ ve Çanakkale KHB Basın ve İletişim Birim Sorumlusu Uzm. Zeliha Filiz, Başkentte gerçekleşen teşekkür sunumunda, kentimizi temsilen yer alıp,  Teşekkür Belgesini bizzat telsem almışlar.
 
Bu neden mi bu kadar önemli? Kısaca anlatmaya çalışacağım. Biz Gazeteciler, medya mensupları için kamu kurum ve kuruluşlarından bilgi edinmek, ilgili bazı kanun maddeleri nedeniyle oldukça güçtür.
 
Bilgiye ulaşmak, toprak altından maden çıkarmak için verilen mücadelenin bir benzeridir gazeteci için.
 
Zordur haber konusu detayları kapmak. Son yıllarda, bilgi bir tık kadar yakınımıza geldi. Hem de hepimiz için. Gazeteci olsun olmasın, internet ağına ulaştığınız her noktada, bilgi artık klavye ye yazılan cümle doğru olsun yeter, tak diye çıkıyor ekrana.
 
İşte bu noktada, an itibari ile paylaşılan bilgi kadar güzel bir erişim de yok bizler için. Yani ben öyle düşünüyorum. Sizleri bilmem.
 
Çünkü sizleri de bizden görüyoruz artık. Etrafta olan biteni sosyal ağlardan paylaşıp, sayfalara taşımakta bize destek veren ‘Sivil ve gönüllü o kadar çok gazeteci var ki…’
 
Her paylaşım aslında bir haber konusu son yıllarda. Kısacası şöyle de denilebilir;
‘Face’den al haberi’ hali anlayacağınız.
 
Sosyal ağlardan bilginin paylaşımı, bunda varılan başarı,  resmi kurum ve kuruluşlar bazında da önemli bir konu.
 
İşte bu anlamda, Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği üzerine düşeni yapmanın haklı gururu yaşıyor. Bizlere de bu başarıyı dillendirmek kalıyor.
 
Sonuçta, yaşadığımız coğrafya için aranılır her detay, hepimize gerekli sağlık hizmetine yönelik son gelişmelerden anında haberdar olmamız ile, bir arayışı da sonlandırmamıza yetti arttı.
 
Geçmişte hep şunu yapardık. Bir yakınımız ya da kendimiz hastalandığında,  ‘tedavi için hangi büyük kente ulaşmalıyız?’ şeklindeki soruya yanıt arardık.
 
Bilgiye an itibariyle ulaşmamız sayesinde, artık neredeyse her hastalığın tedavisinin coğrafyamız sınırları içinde gerçekleştiğini öğrenmeyenimiz kalmadı.
 
İletişim bu kadar önemli işte…
 
Sanırım anlatabildim, neden yazıyorum bu teşekküre ilişkin satırları.
 
Bir de şöyle bakalım konuya. Diyor ki; Genel Sekreter Uzm. Dr. Kerim Yeşildağ,
 
“Basın ve İletişim faaliyetleri kapsamında Kurumumuza bağlı sağlık tesislerimizce sunulan sağlık hizmetlerinin tanıtımı ile kamuoyunun bilgilendirilmesinin titizlikle yürütülmesi önem arz etmektedir.
Bu kapsamda Birliğimize bağlı Basın ve İletişim Birimi çalışan arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Bu yola başlarken hedefimiz, Kurum Başkanlığı tarafından uygun görülen konularda kamuoyunun; sağlıklı ve doğru bilgilendirilebilmesi,
Kurumsal imajın güçlendirilmesi, yapılan hizmetlerin etkin şekilde duyurulması, sağlık çalışanlarının mesleki imajının yükseltilmesi, çalışanlara yönelik şiddet olaylarının azaltılması idi” şeklinde söylemle.
Şimdi benimde birkaç sözüm var.
Bilgileri an itibariyle kapıyoruz da, birde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetten vazgeçilmesine de bu denli bilginin bir payı olabilse diyorum bendeniz.
Çünkü şiddet edilen isim, şifa dağıtan eller olunca, şiddeti gerçekleştiren o hatır bilmez elleri insanın kırası da gelmiyor değil.
Alın size bir şiddet düşüncesi daha. Elbette bunun bir haklı izahı yoktur lakin, doktor, ebe, hemşire, kısacası beyaz melekler en zor anımızda, bizlere şifa olmak için her türlü fedakarlığı yapıyorken, düşüncesizce saldırıya uğramalarına şahsen ‘artık yeter, kırasım var o elleri’  demekten kendimi alamıyorum. Kusura bakmayın diyeceğim de, bakarsanız da bakın.
Genel Sekreter Uzm. Dr. Yeşildağ’ ın, “Basın ve İletişim Birimi olarak çalışmalarımız ile başarı sıralamasında adımızı görmek bizler için çok gurur verici” şeklindeki sözüne ayrıca bende ilaveten eklemek istiyorum.
 
Çanakkale’ye Sağlık hizmeti sunumunda, büyük kentlerden, koca koca Üniversite hastanelerinden hiçbir farkı kalmadığını anlatır, o kutsal bilgileri basın kuruluşlarına, bizlerin aracılığıyla da, kamuoyuna aktarılmasında emeğe geçenler hakikaten teşekkür hak ediyor.
Halkın anlayacağı türden bilginin kaleme alınması aslında büyük iş. Onca Tıp terimini ezberlemek gibi bir büyük iş yani.
Bize ulaşan bilgiyi, kamuoyuna aktarmamızda gösterilen özen, yani gelişmeleri halk dilinde yazıya dökmek hiç de kolay olmasa gerek.
İşte bu yüzden, diyorum ki; Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin Basın ve Halkla İlişkiler Birimi hakikaten teşekkürü hak ediyor.
Son sözü etmeyeceğim. Etsem yazım çok uzayacak. Son sözü bu anlamda Uzm. Dr. Yeşildağ söylesin diyorum. Zaten söylemişler de. Demişler ki;
“Son olarak; İyi örnekler çoğaldıkça,  kötüler ortadan kalkar… sözünü anımsayarak çalışma arkadaşlarıma ve diğer tüm Genel Sekreterliklere çalışmalarında başarılar, kazanılan başarılarında devamını dilerim”