Allah Çanakkaleli sporcularımızı Nazarlardan Korusun…

Gün geçmiyor ki, çeşitli spor dallarında başarı haberlerini kaleme almayalım. Önce Çanakkaleli miniklerin ‘öğretmenim’ hitabında bulunacakları Edebiyat öğretmeni de olan ablaları Birgül Erken’ den gelmişti gülümseten başarı haberi.
Ardından da Teakwondo,  Karate ve şimdi de Yüzme…
Kısa adı HATO, yani; Hüseyin Akif Terzioğlu Orta Okulu. 
Bu okulumuzun öğrenim görenleri, tabiri caiz ise Su perisi gibi. Küçükler Bayan Yüzme Takımı olarak, Türkiye Finaline Yükselen Su Perileri, Çanakkale’ nin sesini duyuran diğer sporcularımız oldu.
Çanakkale Sporunu, elde ettikleri başarı ile yurt çapında dikkatle izlenen hale getiren Çanakkale çocukları, umarım en yakın zamanda Devlet büyüklerinin de övgüsünü alırlar. Malum yaz geliyor. Her birine birer bisiklet yakışır mesela.
Sayın vali, sayın belediye Başkanı ve çok kıymetli Milletvekilleri başta olmak üzere, Çanakkale’ nin adını yücelten bu isimlere, büyükleri yakın ilgilerini gösterirler diye düşünüyorum.
Hatırlıyorum da geçmişte;  benzer başarı durumlarında büyükler, bir dizi kutlama yaparlar ve hatta başarının isimlerine birer küçük altın hediyeleri de olurdu. 
Neyse artık. Ağaların eli tutulmaz…
Geleyim HATO’ ya, Yanlış anlaşılmasın NATO ile.  
Çanakkale Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu yani; (HATO) Küçükler Bayan Yüzme Takımı geçen 28-30 Nisan tarihleri arasında Sakarya Gebze’de düzenlenen Küçükler Yüzme Grup Müsabakalarında 12 takım arasından dördüncü olarak Çanakkale’yi Türkiye finalinde temsil etmeye hak kazanmışlar.
 11-12 yaşındaki ortaokul öğrencilerinden oluşan takımlar 3 gün boyunca Kocaeli’nin Gebze ilçesinde olimpik yüzme havuzunda başarıya odaklı mücadele etmişler.
 Çanakkale’de ki ortaokul takımları arasında birinci olarak Çanakkale’yi grup yarışlarında temsil etmeye hak kazanan su perileri Elif Ada Çakıcı, Gizem taş, Ilgaz Uğur, Zeynep Sena Tuna ve  Elif Beyza Mengeneci,   Küçükler Bayan Yüzme Takımı olarak, katıldıkları müsabakalarda ilk üç dereceyi elde etmişler.
Belli ki sahip çıkanları bizimkilerden daha da fazla olan Antalya, Sakarya ve İstanbul’dan yarışmaya katılım gösteren özel okul takımları ardından, 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya alarak 6119 puanla dördüncü sırayı elde emiş bizim periler.

Bu başarıları ile de,  HATO’ nun su perileri, Çanakkale’yi önümüzdeki 26-28 Mayıs tarihlerinde Aksaray’ da düzenlenecek ve tüm ülkeden toplamda 16 takımın mücadele edeceği, Küçükler Yüzme Türkiye Finalinde temsil etmeye hak kazanmışlar.
Başarılı sonuçları hem yurt içi, hem de yurt dışında elde eden Çanakkaleli miniklerimiz, gelecek için öyle böyle umut vermiyorlar kısacası.
Bir seferberlik içine girme zamanı bence. 
Sayın Vali ya da, sayın Belediye Başkanı bir start verse, bu miniklerin geleceğin yıldızları olması için ne fikirler ortaya serilir ve devlet imkanları seferber edilerek, bu miniklerden yeni Türkiye ve Dünya şampiyonları kesinlikle çıkar diye düşünüyorum.
Başta anne, babalarının, sonrasında Antrenör ve öğretmenlerinin desteği ile bu kadar vesselam.  
Yurt dışından ulaşan ve duyanı gururlandıran haberlerden dün bahsettik sayfalarımızda. 
Taekwondo’ nun  adı, Çanakkale’nin Gururu diye bahsettiğim, Gökçe Göğebakan mesela. 
Şampiyon Gökçe, komşu Yunanistan’ dan, Karate’nin ustaları muhteşem üç’lü ise Balgaristan Varna’dan  güzel haberlerle dönenlerdi.  
Varna’ da Çanakkale rüzgarı estiren, Çanakkaleli Karateciler madalyaları silip süpürenlerdi.
Karate’de, Kepezspor Kulüp sporcusu Emine Azra Koça, Biga Karate Gençlik Spor Kulübü sporcusu Muhammed Emin Orhan ile Karate’ nin minik ustası  Efe Makas, Türkiye’nin ve dünya kenti Çanakkale’nin adını duyuranlardı.
Diyorum ya yaz geliyor. Bu başarıya odaklanıp, gözleri Ay yıldızlı Şanlı Türk bayrağını daha da yukarılarda dalgalandırmaktan başka bir şey görmeyen minik sporcularımız, Devlet imkanlarını, daha da hissetmeyi hak etmez mi?
Birer minik hediye ile, mesela bir diz üstü bilgisayar ya da tablet. 
Dedik ya yaz geliyor;  Bir bisiklet hediye alsalar çok mudur?  
Sanırım çok kulak çınlattım. Neyse artık. Olmadı kampanyalar başlatırız. 
Çocuklarımızın bizi gururlandırmasının karşılığında; ‘birer minik hediye sunmak için…’
Diyorum ki; ‘Şampiyonlar geliyor Çanakkale. Daha çok gururlanacağız belli’
Tek spor dalı diye gözümüzde büyüdükçe büyüyen futbol dışında spor branşlarının olduğunu görmeye başladıktan sonra, sanırım bu denil kulak çınlatmaya elverişli satırları kaleme almaz oluruz.
Hatırlar isek, Çanakkale Belediyesi’nin sultanları da bu yıl bizleri oldukça gururlandırmışlardı.
Sınır ötesi kazanılan şampiyonluklarından bahsediyorum. Belki unutmuşuzdur diye…