Bugün tvde şu meşhur kadın programlarından olan sabahın s ultanı seda sayanı izlerken kamboçyadan türkiyeye gelen bir kız ve onların ülke gelenekleri ilgimi çekiverdi.

Sonrasında beni etkisi altına alan o merakla başladım Kamboçyanın gelenek ve  göreneklerini araştırmaya ve bulduklarım da bi hayli ilginç gelmedi desem yalan olur…
İşte bu yüzden Kamboçyalı bir erkek yada kadı nile evlenmeyi düşünürseniz bu ülkenin kurallarını su gibi ezbere bilmenizde yarar var.
 
Kamboçya'nın tuhaf evlilik gelenekleri - kızlar evlilikten önce sigara içmeli
 
Kızların evlenmeden önce öğrenmeleri gerekenler ülkeden ülkeye değişir. Örneğin, evlenmeden önce yemek yapmayı, kıyafet dikmeyi ve çocuklara bakmayı öğrenmek normaldir. Ancak Kamboçya'nın gelenekleri oldukça özeldir. Kızların evlenmeden önce öğrenmesi gereken şey sigara içmek.
 
Söylendiği gibi, bir erkek üniversite evlenmeli ve bir kadın üniversite evlenmelidir. Evlilik, hayatta önemli bir olaydır.Eski çağlardan beri tüm ülkeler ve etnik gruplar bazı geleneksel evlilik adetlerine sahipti. Kamboçya'da kırsalda yaşayan kadınlar genellikle on beş veya altı yaşında, erkekler de yirmili yaşlarında evlenirler. Evlilik gelenekleri de çok özeldir. Bugün dünyadaki iki yüzden fazla ülke arasında çoğu sigara içmeyi yasaklamaya başladık, biz Çin Halka açık yerlerde de sigara içilmesine izin verilmiyor çünkü herkes sigara içmenin sağlığa zararlı olduğunu biliyor. Ancak Kamboçya'da bu alışkanlık tam tersidir. Buradaki kızlar evlenmeden önce sigara içmeyi öğrenmeli. Yerel Kamboçya geleneğine göre, bir kız altı ya da yedi yaşında olduğunda, çocuğun ebeveynleri kız için bir pipo hazırlayacaktır.
 
Onlara sigara içmeyi öğretmeye başlayın. Neden böyle bir şey var? Yerel gelenekte, ebeveynler sigara içmenin çocukların insanların hayatlarındaki zorlukları anlamalarını sağlayabileceğini düşünürler. Sigara içmek hayatın iniş çıkışlarını daha iyi ifade edebilir. Özellikle güçlü bir duman, insanları uçsuz bucaksız ormanda kaybolsa bile canlandırabilir. Ayrıca kendi isteğinizden de yürüyebilirsiniz.Kızların sigara içmesi Kamboçya'da önemli bir geleneksel gelenektir, ayrıca çok önemli bazı gelenek ve alışkanlıkları da vardır. Kamboçyalı bir kadın on beş ya da on altı yaşındayken, ebeveynleri evlenme yaşına geldiğinde onu odaya kilitleyecek ve ardından yerel rahipleri gelip kutsamaları için davet edecek. Bu döneme "kör randevu" denir.Bu dönemdeki kızların yemek yemek, uyumak ve kendi odalarında banyo yapmak için kendi odalarında kalmaları gerektiği sürece ancak belirtilen tarihte dışarı çıkabilirler. Hiç erkek göremiyorum. Babası ve erkek kardeşi bile onu göremez. "Maskeleme tarihinin" uzunluğu ailenin zenginliğine göre belirlenir. Aile ne kadar zenginse, bu sefer o kadar uzun olacaktır. Ortalama bir aile sadece birkaç ay uzakta. Bu sürenin bitiminden önce, ebeveynler kızlarının önceden iyi bir eş bulmalarına izin vermeyeceklerdir. Ve balık yiyemezsin. İtaat etmezseniz, aileniz ve kendiniz için talihsizlikler yaşarsınız. Kamboçyalıların evlilik görüşü çok gelenekseldir ve aynı zamanda çöpçatanların sözleri ve ebeveynlerin emirleri tarafından da belirlenir. Kadına bakarsanız, erkek anne babasının evlenme teklif etmesini sağlamak için her yolu deneyecektir.Kadının burcunun erkeğin falına uyup uymadığını anlayacak ve iki partinin doğum günü burçları uygunsa anne babalar evliliklerini tartışmak için bir araya gelecek. Daha sonra erkeğin ailesinden bazı kadın yakınları başlık parasını vermek için kadının evine gitti. Başlık fiyatının çeşitli özellikleri vardır. Kadın çeyizini kabul ettiğinde nişanlanmış demektir. Bu geleneksel bir evlilik olduğu için birçok nişanlı erkek ve kadın birbirini görmedi bile.Bir dizi hantal ve karmaşık düğün formuna göre gerçekleştirilecek ve birkaç gün kadının evinde tutulacak. Kamboçya'ya şimdi gidersem. Bazı kadınları iyi olduklarında sık sık pipo ile sigara içerken görürsünüz.Bu geleneksel yöntem sayesinde, ister yetişkin ister çocuk olsun, sigara içebilirler ve bir pipoyu kaldırarak çok ustaca sigara içebilirler.Belki de Kamboçya'daki erkek ve kızların çok erken olgunlaşmasına neden olan, her zamanki sigara içme alışkanlıklarıdır. Bugünün sigara yasağı çağında herkesin sigara içebileceğini savunan başka bir yer olduğunu hayal bile edemiyoruz. Kendini tuhaf hissettiriyor mu?