İşkolik Olmaya Gerek Yok Doğru Söz Doğru Cümle İle Olmak İstediğiniz Yerde Olabilirsiniz.

Bazen Hepimizin İş Hayatında Zaman Zaman Patrolarımıza Söylemek İstediğimiz Ancak Yeri Geldiği Zamanda Sabır Çekip İçimize Attığımız Cümlelerimiz Mutlaka Vardır. Bende İş Hayatında İken Zaman Zaman Çok Şeye Çabuk Sinirlenir O Anda Önünüme Çıkan İşverinim Dahi Olsa Belkide Kocaman Bir Uçan Tekme Atmayı Aklımdan Geçirmiş Olabilirim. Malum Hepimiz İnsanız Bazen Yaptığımız Fedakarlıklar Gerek İş Hayatımızda Gerek Özel Hayatımızda Yada Genelinde Gözardı Edildiği Zaman İnsan Cinnet Geçirmiyor Değil Hani. Hele Birde Benim Gibi Aklındakini Ağzına Vuruveen Bir Tip İse Yemede Yanında Yat…
İşyerinde İnsan Huzursuzluk Duyduğu Zaman İçinden Hiçbir Şeyi Sağlıklı Yapmak Yada Ortamda Kimseyle Konuşmak İstemezmiş Derlerdi De İnanmazdım. İş Hayatına Başlayınca Anladım Ki Herşey Uzaktan Gözüktüğü Kadar Toz Pembe Olmuyor Muş. Düşünsenize  Anneniz Babanız Sizi El Bebek Gül Bebek Büyütmüşler Ve Öyle Alışılagelmiş Bir Huzurun İçinden Stresli Ortamlara Düşünce İster İs Temez İnsan Ve Ruh Sağlığı Etkilenebiliyor. Bu Genel Anlamda Da Böyledir Hepimizde. Bende İnsanların Bazen Kurmakta Zorlandıkları İşyeri Düz Eni Ve İletişimi Hakkında Bişeyler Yazmak Ve Sizlere Azda Olsa Yapabilecekleriniz Hakkında Bişeyler Öğretmek İstedim. Ben Hep Şöyle Derim…
Kelimelerin Gücüne İnanın. İşte Bu Gücü Öğrendiğiniz Zaman Hiçbirşey Sizin Önünüzde Engel Olamaz. Kurduğunuz Yada Kuracağınız Her Cümlede Nokta Atışı Yapmayı Öğrenirseniz Hayatınız Çok Daha Huzurlu Bir Hal Alabilir. Hadi Gelin Birlikte Bakalım İşyeri Düzeni Ve İletişimi İçin Neler Yapmamız Gerektiğine:
Belki Terfi İstiyor Ancak Bunu Nasıl Söyleyeceğinizi Bilemiyor Musunuz Delki De Başkalarının Görevlerini De Yapmak Size Kalıyor Ve Bu Durumdan Mutsuzsunuz. İş Hayatında Bazı Şeyleri Dile Getirmek Zor Olabilir Ancak Doğru Kelime Seçimleriyle İstediğiniz Noktaya Ulaşabilirsiniz...
 İşyeri Birçok Kişi İçin Açık Bir İletişim Kurmanın Zor Olduğu Bir Yer Olabilir. Patronunuza Veya İş Arkadaşlarınıza Bazı Şeyler Söylemek İstiyor Ancak İşyeri Huzurunu Bozmadan Ve Kimsenin Kalbini Kırmadan Bunu Nasıl Yapacağınızı Bilemiyor Olabilirsiniz. Söylenmesi Gereken Şey Ne Kadar Zor Olursa Olsun Doğru Kelime Seçimleri Ve Açık Bir İletişimle Her Şeyin Altından Kalkmak Mümkün. İşte İş Hayatında Kurmakta Zorlandığınız Cümleleri Dile Getirmek İçin Birkaç Yol Gösterici İpucu…
1- "Birden Fazla Kişinin İşini Yapıyorsam Birden Fazla Maaş Almalıyım!"
Bazen Omuzlarınızda Çok Fazla Yük Hissedebilirsiniz, Birçok Sebep Tek Başınıza Almanız Gerekenden Fazla Sorumluluk Almanıza Neden Olabilir. Böyle Durumlarda Sessiz Kalıp Kendinizi Bir Tükenmişliğe Sürüklemek Yerine Sorumluluklarınızın Azaltılması Veya Karşılıksız Bırakılmaması İçin Gerekli Görüşmeleri Yapmalısınız.
"İlerleyen Süreçte Görev Dağılımına Yeni Takım Arkadaşları Eklenecek Mi Yoksa Yeni Sorumlulukları Benim Mi Üstlenmem Bekleniyor? Eğer Ekibimiz Genişlemeyecekse Artan Sorumluluğumun Karşılığını Görüşmek Üzere Bir Görüşme Yapmaya Hazırım."
2- Benim Üstüm Değilsen Bana İş Veremezsin!
Her İşyerinin Çalışma Dinamiği Farklıdır. Bazı Ofislerde Net Alt-Üst İlişkileri Vardır Ve Sizin Çalışma Koşullarınızı Belirleyen Sizin Üstünüz Olmalıdır, Bir Başkası Değil. Buna Yetkisi Olmayan Bir Çalışma Arkadaşınızın Size Sorumluluklar Yüklediğini Düşünüyorsanız:
"Bu Konuyla İlgili ___ İle Görüştünüz Mü? Kendisi Bana Böyle Bir Görevden Bahsetmedi."
3- "Bunun İçin Toplantı Yapmaya Gerek Yok!"
Toplantılar Bazen Oldukça Çileli Bir Durum Haline Gelebilir Ve Gerçekten Gerekmeyen Toplantıların İptali İçin Birinin İlk Kurşunu Atması Gerekebilir. Bu Devrimi Başlatmak İstiyor Ancak Üslubu Elden Bırakmak İstemiyorsanız, Bu Mümkün.
"Herkesin Zamanının Ne Kadar Kıymetli Olduğunu Biliyorum. Bundan Sonrası İçin Güncellemeleri E-Mail Üzerinden Takip Edebiliriz."
4- "Ya Bana Karışma Ya Da Kendin Yap!"
İnsanlar Bazen Size Yaptırdıkları Bir Şeyin Tam Olarak Kendi Yöntemleriyle Olması Konusunda Israrcı Olabilir. Bunun Kabul Edilebilir Olduğu Senaryolar Mevcuttur, Bazen Bir Şeyin Tam Olarak O Şekilde Yapılması Gerekir Ancak Bunun Dışında, Kendi Özgür Alanınıza Sahip Olmalısınız."Bu Projeyle İlgili Oldukça Keskin Fikirleriniz Var, Bunun Daha İyi Yansıması İçin Sizin Yürütmeniz Daha Doğru Olabilir. İhtiyacınız Olduğunda Yardım Edebilirim."
 5- "Bunu Daha Önce Bin Kere Söyledim!"
Bazen İnsanlar Size Bir Soruyu Yeteri Kadar Sordukları Zaman, Cevabınızın Değişeceğine İnanacak Kadar İyimser Veya Sizin Güncellemelerinizi Bekleyemeyecek Kadar Sabırsız Olabilirler. Kötü Bir Niyet İçermese De Bu Durum Huzurunuzu Ve Verimliliğinizi Etkileyebilir."Son Görüşmemizden Bu Yana Bilgilerde Herhangi Bir Değişiklik Olmadı, Olduğu Zaman Haberdar Ederim."
 6- Seni Gereğinden Fazla Görmek İstemiyorum!
İş Hayatı, İş Hayatıdır. Herkesle Belirli Bir Saygı Çerçevesinde İletişim Kurmak Zorundasınız Ancak Bu Sizin Kişisel Sınırlarınızı Aşmak Ve İş Gerekliliklerinin Ötesine Geçmek Zorunda Değil."Gelişmeleri Birbirimizde Paylaşabileceğimiz Bir Zaman Dilimi Belirleyebiliriz. Haftalık Görüşmelerimizde Gereken Güncellemeleri Sana İletebilirim."
7- "Biraz Daha İş Yükünü Kaldıramam!"
Siz Daha İyisini Yaptıkça, Daha Fazlasını Yapmanız Beklenebilir. Kendi İyiliğiniz İçin İş Yerindeki Rolünüzün Sınırlarını Korumanız Gerekebilir.
"Şu An Daha Fazla Projeyi Kaliteli Bir Şekilde Yönetmem Mümkün Değil. Eğer Bu Proje Daha Öncelikliyse Hangi Diğer Projeleri Erteleyebiliriz?"
8- "Saat Başı Soru Sormayı Bırak!"
Herkese Kendi İşi Daha Önemli Geleceğinden, Çoğu Zaman Farkında Olmadan Fazla Bunaltıcı Olabilirler. Beklenen Bir Haberi İlk Duyan Kişi Olmak Adına Sizi Çok Fazla Sıkıştırdıklarında, Biraz Sabırlı Olmalarını İsteyebilirsiniz."Sabrın Ve İlgin İçin Teşekkür Ederim, Bir Gelişme Olduğu Zaman Haberdar Edeceğimden Emin Olabilirsin."
9- "Ben Böyle Olacağını Söylemiştim, Artık Senin Sorunun"
Bazen Olacakları Önceden Hissedersiniz Ancak Herkesi İkna Etmek Pek De Kolay Olmaz. Böyle Bir Durumda Zaten Uyardığınız Bir Konuda Sonuçların Çilesini Siz Çekmek Zorunda Değilsiniz."Daha Önce De Belirttiğim Gibi Böyle Gelişmesine Şaşırmadım, Bunu Nasıl Halletmeyi Planlıyorsun?"