2 DAKİKADA KOLAY VE PRATİK BİR YEMEK       HAYDİ BUYURUN O ZAMAN  PATETES OTURTMAYA…

Bugün evde otururken yemekteyiz programı geliverdi birden aklıma…Dedim acaba o yarışmada ben olsaydım finale kalabilir miydim? Sonra da bir fikir beliriverdi aklımda ve dedim hadi üşengeçliği bırakta kalk biraz mutfağa gir Sevinç . Düşünürken gözüme patatesler ilişti ve biranda ne yemek yapabilirim diye düşünürken şimdi sizlerle paylaşacağım bu yeni tarifi keşfettim…
Patates Oturtma ….
Canı börek çekipte üşengeçlikten benim gibi yapmaya zorlananların kolayca yapabileceği bir tariftir bu hepimiz biliriz aslında birde ben kendim denemek istedim ve tarifi sizlerle paylaşmak istedim.. Hafta sonu için ideal bir yemek ve kolay kolay lığı kadarda pratik bir yemek bence.. Buyrun o zaman pişince afiyetle yiyin…
 
 
Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
Oturtma için:4adet büyük boy patates
3 yemek kaşığı   zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
500 gram orta yağlı kıyma
1 adet büyük boy kuru soğan
1 diş sarımsak
4 adet sivri biber
1,5  su bardağı domates konservesi
(küp küp kesilmiş) (veya 2 adet domates)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için: 250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Patates Oturtma   Nasıl Yapılır?
Patatesleri soyup ince yuvarlaklar halinde doğrayın. Fırın tepsisine yayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayıp hafifçe tuzlayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip kenara alın.Kalan zeytinyağını ve tereyağını ocağa alın. Kıymayı kavurmaya başlayın. Renk alıp suyunu çekince sarımsak ve soğanı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Salça, küp küp kesilmiş konserve domates ve ince kıydığınız sivri biberi de ekleyip kavurmaya devam edin.Domatesler suyunu salıp biberler yumuşayınca ocağı kısık ateşe alın ve tüm baharatları ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp bir 5-6 dakika daha bu şekilde pişirin. Ardından ocaktan alın.Oturtmayı hazırlayacağınız borcamı hafifçe yağlayıp, patateslerin yarısını tabanına dizin.Hazırladığınız kıymalı harcı üzerine döküp eşit bir şekilde yayın.Kalan patatesleri kıymalı harcın üzerine dizdikten sonra rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpip güzelce dağıtın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında 10 dakika, ardından sadece ızgara kısmını açarak 7-8 dakika daha pişirin. Üstü kızarınca ocaktan alın.