Gökyüzüne bakınca görülecek, 5'ei bir çizgide olacak..  Bu bahsetitğim, en son 2004' de gözlenebilmişti.

Şimdi işin uzmanları diyorlar ki, benzeri durum 2024= da..
Ömrümüz var ise, bizler de tanık oluruz, gezegenlerin ip gibi dizilişine..
Aynı çizgi üzerinde sıralanacaklar.. Bu birleşmeyi görmek için en iyi tarih,  önümüzdeki 24 Haziranmış.. Öyle diyor işin uzmanları..
Gezegenlerden Merkür, güneşten daha uzak olacak ve gün doğumundan bir saat önce bile görünür hale gelecekmiş..  
Birg ün öncesinde. yani 23 Haziran'da Ay gökyüzünde Venüs ve Mars arasında yer alacakmış,  tam Dünya'ya ait olan yerde yani.. Böylece gökyüzünde dizilmiş altı gezegen..
6 gezegen denilir iken, aklıma bir altı daha gledi ya neyse.. Hiç girmeyeyim bu konuya.. Döneyim gezgenlerin dizilişine..
Beş gezegeninin ip gibi aynı hizaya gelişi,   en son Aralık 2004'te gerçekleşmişti.
Bu birleşme gününe ilişkin ne hurafeler dile getirilmişti.. Dile gelenler de, kulaktan kulağa yayılmış, hatta kıyamet diyenler bile çıkmıştı.
Şimdi benzeri durumun, yaplan hesaplamalara göre  2040'ta tekrarlanacağı öngörülüyor.  Hayırlısı, bakalım o tarkih geldiğinde, kimler neler söyleyecek, söylenenlere kimler inanacak.
Gökyüzü öyle çok bilinmeyenin adresi ki, saatlerce izlemek, insanı  ayrı bir aleme götürüyor ve nerede ise tüm dertelrinizi unutuyorsunuz.. Tam bir stres atma seansı san ki.
Zifir karalığın içindeki Boşluğa bakmak bile yetiyor an geliyor.. Bazen sıfır ışıklı ortamlarda, yetleşim merkezlerine uzak bir noktada, bulutsuz bir havada gökyüzüne baktığınızda, gözlemlediğiniz yıldızlar, insanı öyle büyülüyorlar ki, resmen başka bir aleme göçüyor insan..