Sadece bir isim.. Epifiz Bez. Açılımına gelince;  (GİZLİ)

Gizli ve gizemli denilince hep dikkat kesiliirim.. Beni, bu denli Epifiz bezi' ne ilişkin bilgi edinmeme neden tanım da bu oldu.. (Gizli)
Bi ne bezi böyle ki, gizli deniliyor dedim önce.. Hali ile sıkı bir araştırmaya giriştim kendimce.
Bu konuda, dile gelenler arasınhda geçen bir cümle, beni daha da meraklandırdı meseleye.
Şöyle bir anlatıma rastladım, kısacık araştırmamın içinde; "bizden saklanan en büyük sırlardan biridir. Sır, bezin var olması değil, onun işlevidir."
Buyurun buradan yakın..  işte tam da bu anlatım beni daha da meraklandırdı..
Kendimce araştırmamda, " Tıp öğrencilerine bunun kullanılmayan bir organ olduğu söyleniyor ama öyle değil." denilerek yapılan bir diğer itdidalı görüş.. Merakımı daha da artırdı..
 Denilen tam da şöyle idi; "Epifiz bezi üçüncü gözümüzdür, hayal ettiğimiz ve hayal ettiğimiz organdır ve bir kez aktive edildiğinde bizi gerçekliğin diğer boyutlarına bağlayan organdır, yani başka boyutlardan varlıkları görmemizi sağlar. astral seyahat yapmamıza izin verin (fiziksel bedenimizi eterik bedenimizle seyahat etmek için bırakın), durugörü veya telepati gibi psişik yetenekler ve hatta zaman yolculuğu olasılığı geliştirin."
Covid-19 sürecinde,  kimbilir kimleri bu bezi hasar gördü.. İşyerinde,  ben de zırt pırt ateş ölçümleri yaptım..
Kim öksürüp tıksırıyor ise, uzaktan kumandalı, kızılötesi ölçüm cihazımı kullandım..
Herkesin, tam da altının ortasına nişan aldım; bastım tetiğe.. Ölçüm yapmak için.
Bu arada, benzer ateş ölçümleri her yerde gerçekleşti.. Ben gibi, ölçüm yşapanlar, kimbilir kaç kişinin üçüncü gözüne zarar verdi..!
Kendimce yorumları bir kenara bırakıp, (gizli) denilen bu bez üzerine kaleme alınmış  anlatımlardan bir diğerine döneyim.
Bu bez için; "başka boyutlardan varlıkları görmemizi sağlar. astral seyahat yapmamıza izin verin (fiziksel bedenimizi eterik bedenimizle seyahat etmek için bırakın), durugörü veya telepati gibi psişik yetenekler ve hatta zaman yolculuğu olasılığı geliştirin." falan edniliyordu ya, işte bunun devamı..
Bu anlatım ile, neden niçin sorularına yanıt sunar gibi ifadeler geliyordu sanki..
Ve, dikkat kekildiğim bir başka cümle daha; "Bunun neden bir sır olduğunu bilmek zor değil, cevap Kilise'de yatıyor.
Kilise nasıl hayatta kaldı? dinin tekeli olmak: Ayine gitmek, bize İlahi düzlemle bağlantı kurmamız için gösterilen tek yoldur, ancak gerçekte İlahi bağlantıya ulaşmak için Tapınak her birimizin içindedir."
Misyonerce bir  lakırtı gibi geldi bana, bu anlatımda geçen cümlelerin tamamı..
Hele şu na bakın bir de; "Çam kozalağı veya epifiz bezinin birkaç anlamı vardır. Katolik dini için Tanrı'nın Gücü anlamına gelir; Masonluk için Tepegöz'ün vizyonu; Mısır geleneğinde Horus'un gözü olarak bilinir, kutsal geometride de Horus'un gözünün beynin tüm yapılarına tam olarak karşılık geldiğini ve Asya dünyasında üçüncü göz veya durugörü ve sezgi merkezi olarak görebiliriz." şeklindeki görüşe, benim minicik araştırmamda rastlamış olmam, Covid-19 'a bakış açımı daha da şüpheci hale getirtti.
Uzaktan temazsız ateş ölçerlerin kullanılıp o malum beze zarar vereceğinin söylenmesi ile, ben gibi kimler kimler araştırmaya griişti kimbilir.,.
Herkes, misyonerlerin dahi yapamadığına girişti böylelikle.. Ben,bu durumda  'çok mu şüpheciyim...!'
 Gizli denilen bez için; "İnisiyatik terminolojide 'Cennetin kapısı'  olarak bilinir ve hatta Fransız filozof Descartes, epifiz bezinin bedeni ruha bağlayan veya onu içerdiğini öne sürmüştür." diye bir anlatım daha geçiyordu.
Ne bilmem ne tür bezmiş; Vallahi çözemedim.. Gizli denilmiyor muş meğer..
Gelelim, eksikliği durumuna.. ! Eksikliği uykusuzluk ve depresyondan kaynaklanan epifiz bezinin ürettiği melatonin hormonu yulaf, mısır, domates, patates, fındık, pirinç ve kiraz gibi bazı besinlerde bulunuyormuş..
Allachtan, hepsi bu aralar bollaşacak.. Bizim de eksikilğimiz giderilecek inşallah..
Sümerlerin ve Babillerin antik tapınaklarında epifiz bezine ibadet varmış.. Yok artık..
Demek ki, bizim yeni damatlar, yeni gelinleri, nikahın hemen ardından alnından öpmüyorlar.. Şahsen, ben de böyle yapmıştım..
Epifiz, hızlı göz hareketi aşamasında merakla salınan, yani rüya gördüğümüzde, rüyalardaki görüntülerin görselleştirilmesinden sorumlu olan ve ruhsal molekül olarak da bilinen DMT (dimetiltriptamin) adlı bir madde salgılarmış..
Işık olmadığında epifiz bezi serotoninden melatonin üretiyormluş..Üretken de üstelik.. (Gizli) tanımı boşa yapılmamış.