Çocuk iken belli imiş, her daim su ister iken  'ab' dememin nedeni.,. Çok Türk'çüyüm ben çok.

Nereden geldik bu konuya demeyin..AB , vrupa birilği'nin de kısaltması malum.. Yağmurlu havada onlara AB yok. bilsinler.. Halen dahi, Türkiye' yi birliğe alalım mı , almalyalım mı derdindeler.. Bizim niyetim yok artık, sizin birliğinize.. Sizin birilğinize, yağmurlu hava da AB yok kardeşimmmm...
Dün, Ormun ve Su günü idi.. Aklıma birden, su geldi.. Yaşamak için önce su.. Su yok ise, yaz sıcağında herkes pert..
Peki ya Orman.. Orman için, Korluuk deriz.. PQeki ya, neden böylhederiz.. Hiç düşündünüz mü..? sorunun ayınıt, Türk'lerde elbet.. Eski Türk'lerde..
TÜRKLER ORMANA NEDEN KORULUK DER? şeklinde bir başlık altında, bir paylaşıma rastladım geçende.. Bahsedeyim istedim bu gün sizlere..
Türkler dinlerinin gereği doğaya saygı duyan bir toplumdur.. Tarih bunu hep dile getirir..
Herkes bilir ki, Türkler için, için ateş, hava, su ve toprak önemli.. Doğadaki elemenhtler olmazsa, biz olmayız sonuçta.
Bahsettiğim yazada, "Fakat Türklerde önemli bir element daha vardı." deniliyor.. 
Bize göre, Ağaç Elementtir.. CMYLMZ' nin de dediği gibi.. hatırladınız mı o filmi.. Cem Yılmaz büyük sanatçı kardeşimmmm...
Bi de bilimsel yanı var bu işin.. Element olan ve element sayılan ağacın..Türk kozmoloji düşüncesinde; Ağaç, element olarak kabul edilmiştir   5. Unsur olarak yerini almıştır, elementler arasında, NOKTA....
Ve inanılan bir başka önemli konu.. Ormanın bir Ruhu vardır..
Orman Ruhu tüm canlıları korur. Bu düşünceye verilen isme gelince: 'animizm'
 Yani cancağızım; Türklere göre,  yaratılan her şeyin bir ruhu vardır.
Ve o vakitler inandığmıız tek tanrı. Gök Tanrı..  
Batıni... yani bilinmeyen ve görünmeyen.. Biz  yüzyıllar sonra, Peygamberimiz sayesinde,  Allahımızı da öyle bildik ve inandık.. 
Ve bugün denilebilir ki; Türkler, yaratılan her şeyde Tanrının ruhu olduğuna inanır..
Bende öleyim.. Her şeyin bir ruhuvar..
Mesela, 1915 Çanakkale Köprüsü.. Ruhu eşsiz.. Çanakkale ruhu..  Debtan yazdıran, Zaferler kazadıran eşsiz ruh.
Ne diyordum, nereye gledim.. Bende böyleyim işte.. tuhaf bir ruhum var. Ordan oraya, şurudan şuraya. İçimde hep bir Genç ruhu var kardeşimmmm.,., Enerjikim..
Ara başlık açayım şimdi.... Türkler Ormana girip hayvan avlayacakların da, Tayga adı verilen Orman Ruhundan bile izin alırmış..
Öyle keyif için edğil avlanmak.. Boş yere hayvan öldürülmezmiş..
Yine bir detay. Aynı şekilde bir ağacı kesmek zorunda kalırlarsa, yine bu ruhtan izin alınırmış..
Orman tüm canlıları ile bir bütün ve kutsaldır sonçta, NOKTA...
Türkler için Ormanı oluşturan ağaçlar, Gök Tanrının kapısı sayılan Kutup Yıldızı ile bağlantılı kozmik yollardır.. Öyle bilinir.. Bende öyle bilirim..
Ve de; bu kozmik yollara zarar vermek Tanrı ile insan arasındaki iletişimin yok olması demektir ki, yandın o vakit..
Bu yüzden Türkler Orman'a "KORULUK" adını verir. Hem Ormanı hem de Orman içinde yaşayan hayvanları koruyan o ruhtur.. Orman Ruhudur o ruh..
Gelelim Orman Ruhuna.. Bu ruh,  hayvanları korur gözetir. Bunun dışında KORULUK adı elbette insanlara da bir mesaj verir. Mesajı anlayamayan, alamayan  da, ruhun gazabına uğrar..
Ağacın hayvanın ve tüm doğanın bir sahibi olduğu kesin.. Onların bu sahip tarafından korunduğu, ama Gök Tanrının gölgesi olan İnsanlarında Ormanı, Hayvanı ve tüm doğayı koruması gerektiği de bence tartışılmamalıdır.
Eski Türkler Geyiklerin gezdiği Ormana da "KORULUK" adını vermiştir.
Çünkü Türk Kağanlar bu geyiklerin avlanmasını yasaklamış ve bu korunaklı ormanlarda geyikleri koruma altına almışlardır. Bizde de şu an Karacaların, koruma altında olmasının nedeni bence tam da budur.
Türkçedeki "SIĞIN GEYİK" tabiri de buradan gelir. Kağanlar geyikler için sığınaklı ormanlar hazırlamışlardır çünkü.. .
Şimdi diyeceğim şu dur ki; umarım atalarımızdan gelen bu kadim geleneksel bilgileri yeterince anlayabilir, uygulamada da hate etmeyiz.
Tanrının sessiz yaratıkları olan ağaçları, hayvanları,  -Tanrının kendisinden onlara ruh üflediğini unutmamalıyız..  Sessiz kullarım dediği kediler, köpekler ve tüm canlıları korumak, kolmlamak boynumuzun borcu olmalı..
Bak diyorum, demedi demeyin..Kutsal ruhu kızdırmayın, cezası büyük olur..