Günü birlik geldiği için bilgi,bu güne nasip oldu detayları vermek...

. Dün ulaştı açıklama, ben de bugün paylaşayım isetdrim.
Yani, 18 Şubat itibari ile müraacatlar başladı..Dün yani..
Açıklamayı yapsayın bakandı ve şöyle diyordu; “Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvurular bugün başlıyor”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvuruların dün itibari ile başladığını duyurdu kısacası.
Doğalgaz Tüketim Desteğine başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağını da belirtti sayın Bakan Yanık.
Ve şöylededi özetle;  “Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvurularını yapabilecek”
Ve bir diğer ayrıntı.. Başvuru ardından bu da önemli ve çarpıcı bir detaydı bence..
Ödemelerin Mart ayı içerisinde yapılacağını hatırlatan sayın Bakan Yanık, “İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvurular bugün (18 Şubat Cuma)  itibarıyla başlıyor. Isıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlediğimiz destek tutarımız 450 TL - 1.150 TL arasında değişecek” ifadelerini kullanıyordu.
İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan bütün vatandaşların, bu destekten yararlanabileceğin de vudrgu yapıyordu  sayın Bakan Yanık,
 vurgusu açık, sözleri de netti, tam olarak şöyle diyordu Sayın bakan; “Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak.”
Sağlık raporu bulunan kronik hastalara yüzde 5 ek ödeme yapılacağından da söz ediyordu ki, bu da önemli bir konu.
Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek ödeme yapacaklarını belirten Bakan Yanık, “Vatandaşlarımızın başvurusu sırasında hastalığına dair raporunu sisteme işlemesi gerekecek. Hastalarımızın yaşadığı hanelere, belirlediğimiz destek tutarına ek olarak yüzde 5 fazla ödeme yapacağız”  açıklhamasını yaptı dün..
Bakan Yanık, “Ödemesini kendi yapamayacak durumdaki engelli ve yaşlıların da bu süreçte mağduriyet yaşamaması için hak sahibi abonenin faturası ve kimliği ibraz edilerek işlemlerin gerçekleştirilmesi için gerekli kolaylığı sağlayacağız” diyerek bir diğer önemliduyuruya imza attı dün.