Mesleğin bir yüce Çınarı. Adı gibi, o sahiden de bir Çınar.. Kimden mi bahsediyorum.. Onlarca yıldır tanıdığım isim den,  Yusuf Çınar dan..

Mesleğin bir yüce Çınarı. Adı gibi, o sahiden de bir Çınar..
Kimden mi bahsediyorum.. Onlarca yıldır tanıdığım isim den,  Yusuf Çınar dan..
Hey maşallah.. Yılara inat, mesleğinin gereği hep sahalarda bir isim..
Can dostlara olan sevgisi gibi, mesleğine olan sevgisi de pek büyük bir isim..
Sosyal medya yakıldı. Nasıl yıkılmasın ki, bir duayene gitti anlamlı o ödül.. Birçoğunu ismen bildğiim, bir kısmını da şahsen tanıdığım Egeli meslektaşlarım Yusuf ağabeyimi tebrik eder de, ben etmez miyim kardeşim..
Kısacası, Egelilerin önemsediği anlamlı ödül Yusuf ağabeyime gitmiş..
Meslektaşlarımın büyük bir kısmı; “BU BÜYÜK ÖDÜLE ÖMRÜMCE LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIM” diyerek, duygularını dile getiren bir üstadın, Yusuf Çınar’ ın dediğini başlık etmiş paylaşımlarına.
Peki ya kimdir Yusuf Çınar..?
Tanımayanlar için, kısaca söz edeyim.. Hem de, Egeli meslektaşlarımın dilinden konuşayım azıcık.. O bidr üstat.. Fotoğraf üstadı..
Bir başka üstat, Üstat Yaşar Aksoy açıkladı ödüllerin sahiplerini... “Büyük bir ödül. Bu ödülü almaktan Büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Ödül alan dostları da yürekten kutluyorum ve alkışlıyorum.” Diye de ekliyordu bir başka üstat, Aksoy..
Gelelim İzmir ödüllerine.. Pek çok şehirde böylesi  anlamlı ödüller yok.. Bu da, İzmir’ in farkı..
Detaylar vereyim şimdi de.. " Uluslararası İzmir Araştırmaları Merkezi " tarafından 25 yılda bir takdim edilen 2.İzmir Ödülleri, kuruluşun yönetmeni Yaşar Aksoy tarafından açıklandı güzel İzmir’ de..
Bu detay çok önemli.. Bilindiği gibi ilk “İzmir Ödülleri” etkinliği, bundan 25 yıl önce, 1996 yılında son derece değerli ve önemli İzmirlilere takdim edilmişti.
Ve bu durum, şöyle özetleniyor; “Bu eylem kentimizde bu yönde ilk eylemdi.”
25 yıl da bir, onure edilenler.. Yani, güzel İzmirliler..
12 Şubat 1996 günü Türk-Amerikan Derneği salonunda, büyük bir konuk kitlesi önünde, seçici kurulun saptadığı İzmir’e hizmet verenlere, İzmir Ödülleri ilk olarak dağıtılmış.
Devamlılığa bakar mısıınız.. Unutulmayacak bir anlayışta. 25 yım önce gelmiş ilkler..
Ve şimdi; 25 yıl sonra2.İZMİR ÖDÜLLERİ..
Uluslararası İzmir Araştırmaları Merkezi’nin açıklaması ile pandemi koşullarında şimdilik törenle taçlandırılamayan ama ileriki bir tarihte seçkin bir ödül töreninin gerçekleştirileceği 2.İzmir Ödülleri’ni hak kazananlar;  (politika, ekonomi ve spor dallarını kapsamayan, sadece kültür-sanat dalındaki) isimler..
Ve geldik, o isme.. Bir üstada.. Magazin fotoğrafçılığında bir efsane isme.. Yusuf Çınar’a..
YUSUF ÇINAR : Bir magazin emektarı. Sonsuz çalışkanlıkta bir emekçi.. Ve gazetecilik heyecanını hiç yitirmeyen bir usta.
Sokakların da aradığı bir isim Yusafa ağabey.. Kediler Köpekler.. Can dostlar da biliyor onu, seviyor da..
Üstelik çok seviyorlar.. Çünkü vicdanlı bir insan..
Kalbi sevgi dolu.. Sevenleri de haliyle çok olan bir isim.. Sevgi duyduğu  ve asla  onsuz yapamadığı diğer bir şey. işi..!!
Fotoğraf makinesi onun bir parçası gibi. Ayrılmaz ikili,.
Nice ödüller sana gelsin usta.. Hayırlı olsun.. Sağlıkla kal..